Net als in de film – Rachel Winters

Ik schreef er gisteren al even kort over in mijn ultieme Christmas to watch & to read list, maar ren maar alvast naar de winkel voor deze. Wat een heerlijk verhaal, haha! Je weet nu al dat ik enthousiast ben, maar in mijn recensie lees je precies waarom!

Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert.

Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script.
Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.

Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

De flaptekst en de titel maakten mij gelijk nieuwsgierig. Ik ben dol op romantische films en kan sommigen echt keer op keer kijken. Ik hoopte op een romcom in boekvorm en daarin heeft Rachel Winters echt niet teleurgesteld! Dit boek heeft al je favoriete films in één en heeft tegelijkertijd een heel tof, eigen en origineel verhaal. Houden we van!

Waar je bij de meeste romcoms ver voor het einde al ziet aankomen welke richting het opgaat, weet Rachel Winters je af en toe toch compleet te verrassen. Ze plakt er een ander einde aan dan je zou denken en dat maakt dit nog toffer dan het al is. Ja, ik zag sommige dingen al best wel snel aankomen, maar het was wel enorm tof om te lezen dat ze een andere weg dan de meeste feelgoodauteurs heeft ingeslagen. Ze weet je te verrassen, je te ontroeren en je eigenlijk enorm te vermaken.

Eigenlijk heeft Net als in de film het gewoon allemaal. Een supertof personage die aardig is, wat gekke trekjes heeft, maar ook zeker een mooie, geloofwaardige groei doormaakt. Een fijne vriendengroep die iedereen direct van de pagina’s wil trekken en daarnaast een excentrieke baas die het plaatje compleet maakt. Net als in de film is wat dat betreft best een standaard feelgood, maar toch met heel veel originele, en vooral goed uitgewerkte punten. Love it!

Je leest het al, ik ben enthousiast! Net als in de film is wat mij betreft dé feelgoodroman voor deze decembermaand, maar geen overdreven kerstboek. Daarom kun je dit boek ook prima lezen in januari. Of februari. Of in de andere 9 maanden van het jaar. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Net als in de film ♥ Auteur: Rachel Winters ♥ Uitgever: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s: 386 ♥ ISBN: 9789024587100 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel LS!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.