De ultieme christmas to watch & to read list #1

It’s the most wonderful time of the year! O, mensen, wat zitten we toch in een heerlijke maand! Sinterklaas hebben we inmiddels de deur uit gebonjourd en het is tijd voor kerst! Heb je de kerstboom al staan? Je jaarlijkse trip naar een kerstmarkt gepland? Alle kerstcadeautjes al in huis? Ik ook niet! 😉 Maar toch zit ik al helemaal in de kerstsfeer door heel veel toffe kerstfilms, series en boeken. Vandaag lees je het eerste deel van een hele lange lijst, vol aanraders om te kijken en te lezen! Merry Christmas! 

Ik heb zo goed als de complete lijst gezien of gelezen. Het is een lijst met recente titels. Er staan daarnaast nog genoeg ‘oude’ films op Netflix die absoluut het kijken waard zijn, maar die heb ik niet genoemd. Ook boeken ouder dan 2018 heb ik niet genoemd. De kerstboompjes achter de tip laten mijn waardering zien! 

Holiday in the Wild 🎄🎄🎄🎄
Hoewel ik deze film sowieso een aanrader vind, heeft dit pareltje een speciaal plekje in mijn hart na onze reis in Zuid-Afrika. In deze film verrast Kate haar man met een tweede huwelijksreis naar Zambia en hij vertelt haar dat hij wil scheiden. Ze besluit alleen op de huwelijksreis te gaan en ontmoet daar Derek, een verzorger in een olifantenweeshuis. In plaats van door te reizen naar haar volgende luxe resort, besluit Kate te helpen in het weeshuis. Deze film is heel mooi in elkaar gezet, maar vooral superschattig met al die dieren. Het voelde echt even weer alsof ik in Zuid-Afrika was.
Deze film is te zien op Netflix. 

10 blind dates – Ashley Elston🎄🎄🎄🎄,5
Van kerst vieren tussen de wilde dieren, naar een van de schattigste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. In 10 blind dates besluit Sophies vriendje opeens dat hij behoefte heeft aan vrijheid. Om Sophies gebroken hart te genezen organiseren haar bemoeizuchtige, maar lieve familieleden 10 dagen lang allerlei gekke en grappige blind dates. Bereid je voor op ongemakkelijke momenten, prachtige vriendschappen en de liefde van een grote familie.
Je bestelt 10 blind dates hier op Bol.com en hier lees je mijn recensie

Last Christmas🎄🎄🎄
Ga je liever naar de film in deze periode? Snap ik! Vorige maand ging ik al vrij vroeg naar de bioscoop voor een heerlijke kerstfilm, namelijk Last Christmas. In Last Christmas volgen we Kate die na een heftige operatie niet echt weet wat ze met haar leven aanmoet. Ze werkt in een schattig kerstwinkeltje, maar verder heeft ze haar leven niet echt op orde. Totdat ze de lieve Tom ontmoet. De film is echt een fijne kerstfilm, maar ik had er iets meer van verwacht. Desondanks wel een fijnerd om te zien!
Deze film draait nu in de meeste bioscopen. 

A Knight for Christmas🎄🎄🎄
Netflix is een kei in ons bombarderen met kerstfilms en dit jaar hebben ze weer een heel groot aantal films toegevoegd. A Knight for Christmas is niet eentje die direct bovenaan je lijstje moet komen, maar grappig was ‘ie wel. Beetje fout, maar wel een film om direct in de kerstsferen te komen. Daarnaast is het geen straf om naar die 14e eeuwse ridder te kijken.
A Knight for Christmas is nu te zien op Netflix.

Noëlle🎄🎄🎄🎄
Een andere film die wel echt het kijken waard is, is Noëlle. Deze superschattige kerstfilm met Anna Kendrick is een van de eerste Disney+ originals, en echt een feestje. De kerstman is overleden en laat twee kinderen na, een zoon die eigenlijk helemaal geen Santa wil zijn en een dochter die het juist wel heel graag wil, maar het volgens de regels niet mag. Lekker veel girlpower en lekker feministisch, doen we dat ook nog deze kerst! 😉
Je kunt Disney+ een maand gratis proberen. Wil je meer informatie? Ik schreef er een tijdje geleden een artikel over!

Net als in de film 🎄🎄🎄🎄
Van dit boek verschijnt morgen de recensie, maar ren nu maar alvast naar de dichtstbijzijnde boekwinkel, want dit boek wil je lezen! Ik geef toe, het is niet perse een kerstboek, maar wel een hele fijne om deze periode te lezen. Evie moet – om haar baan te behouden – een arrogante scenarioschrijver achter de broek zitten om een romcom te schrijven. Als inspiratie gaat zij op in scène gezette meet-cutes. Bereid je voor op een verrassende wending en schattige, onhandige momenten. Dikke vette aanrader!
Je kunt Net als in de film hier bij Bol.com bestellen.

Let it snow 🎄🎄🎄
Jaren geleden las ik Let it snow, een boek van John Green, Lauren Myracle en Maureen Johnson. Ik kan me herinneren dat ik ‘m schattig vond, maar niet heel bijzonder. Inmiddels is er een verfilming van en heeft Uitgeverij de Fontein een herdruk uitgebracht. In Let it snow volg je verschillende jongeren in de aanloop naar kerst. Compleet geen straf om te lezen of te kijken, maar wat mij betreft zijn er betere films en boeken in dit genre!
De film is te zien op Netflix. Het boek is te bestellen bij Bol.com via deze link

Frozen II 🎄🎄🎄🎄,5
Wederom niet perse een kerstfilm, maar wel echt een aanrader om deze winter te kijken. Ik ben een mega Frozen gek, dus het duurde niet lang voordat ik het vervolg op de kaskraker uit 2013 had gezien in de bioscoop. In Frozen II volgen we Anna en Elsa op een nieuw avontuur, met natuurlijk onze oude vrienden Olaf, Sven en Kristof. Ik heb echt enorm genoten, haha! Aanradertje (als je ook hebt genoten van Frozen, haha).
Frozen II draait nu in de bioscoop.

Een onverwachte kerst – Natalie Cox 🎄🎄🎄
Vorig jaar verscheen Een onverwachte kerst en dat boek maakte mijn verwachtingen helaas niet helemaal waar. Desondanks heb ik toch genoten. Ik schreef in mijn recensie: ‘Ik denk dat als je een echte hondenfan bent dit boek meer zult waarderen. Alsnog wel een aanrader als je deze maand echt op zoek bent naar fijne, winterse romans.’ In Nederland zijn de kerstboeken nog niet zo heel erg in trek, dus daarom kun je prima een boek van vorig jaar erbij pakken!
Een onverwachte kerst bestel je hier bij Bol.com. 

A Christmas Prince: The Royal Baby 🎄🎄🎄
Netflix heeft er bijna een traditie van gemaakt, want ze zijn weer terug met een nieuwe film in de A Christmas Prince serie. Nu zijn koningin Amber en koning Richard terug en Amber is zwanger! Maar hun kerst gaat uiteraard niet volgens plan. Deze film moet je echt niet kijken als je op zoek bent naar een hoogstandje, maar ach, welke kerstfilm is dat wel?
A Christmas Prince: The Royal Baby is sinds afgelopen donderdag te zien op Netflix. Ook de eerste twee films zijn nog steeds te kijken. 

Nailed it: Holiday Special (season 2) 🎄🎄🎄,5
Ik zeg er maar gelijk bij, dit is iets waar je van moet houden. Nailed it staat al een tijdje op Netflix (volgens mij al 3 seizoenen) en dit jaar staat ook het tweede Holiday Special seizoen erop. In dit programma draait het om drie hele slechte bakkers die in twee rondes de meest mooie kunstwerkjes moeten namaken. Het is flauw, maar wel supergrappig om naar te kijken. Daarnaast maakt presentatrice Nicole en Frans jurylid Jacques het nog een extra feestje om naar te kijken.
Inmiddels staan er 3 reguliere seizoenen op Netflix en 2 Holiday Specials. Van beide kerstseizoenen zijn er 6 afleveringen. 

Dit is het eerste gedeelte van de lijst. Aanstaande woensdag lees je het tweede deel!

Welk boek of welke film/serie zou jij nog graag willen lezen/kijken? Heb je zelf nog aanraders?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.