10 Blind dates – Ashley Elston

Toen ik dit boek voorbij zag komen was ik gelijk enthousiast. De flaptekst beloofde een grappig, lief verhaal vol vriendschap en familie. Daarnaast leek het me ook een enorm fijn kerstboek en daar heb ik altijd wel behoefte aan. Ik nam het boek tijdens een lange rit in de trein en aan het einde van de dag sloeg ik het boek heel tevreden dicht. Vandaag lees je mijn recensie!

Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben.

Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Allereerst, wat een mega fijn verhaal! Dit boek hoort echt thuis in een lijstje met ultieme kerstboeken. Hoewel je zou denken dat liefde een enorm grote rol speelt is juist de mooie familieband tussen Sophie en haar familieleden het belangrijkste aan dit verhaal. Sophie is onderdeel van een grote, liefdevolle familie die veel te nieuwsgierig zijn, maar tegelijkertijd ook alles voor haar over hebben. Daarnaast vond ik het ook heel mooi om te zien dat Sophie een neef en nicht heeft die echt als vrienden voelen en waarmee ze ook alles wil en kan doen.

In begin is het een chaos van nieuwe personages die geïntroduceerd worden. Ik geef eerlijk toe, dat zorgde er wel voor dat het even duurde voordat ik er in kwam. Je raakt al snel in de war met zoveel namen en zoveel verschillende familieleden. Gelukkig wordt al wel vrij snel duidelijk wie nu echt belangrijk is en wie niet en daarna wordt het een stuk gemakkelijker lezen. Je hebt al snel duidelijk wie wie is en wie het echt goed voorheeft met Sophie. De dates die door iedereen worden georganiseerd maken opeens ook veel meer sense.

Ik had van te voren een fijn en lief boek verwacht en die verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. Daarnaast is 10 Blind dates ook heerlijk ongemakkelijk. Sophie gaat in totaal op date met 10 jongens die ze niet kent en van te voren snap je dat dit niet altijd goed kan aflopen. Ik heb echt met een enorme grijns dit boek gelezen en heb enorm genoten. Het einde vond ik een klein beetje voorspelbaar, maar ach, dat moet kunnen met dit soort ultieme feelgoodboeken.

Mijn verwachtingen zijn compleet waargemaakt. Dit boek hoort thuis in een rijtje met ultieme (kerst) feelgoodboeken. Ultiem genieten vol ongemakkelijke momenten. Yes, lees dit boek!

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: 10 Blind dates ♥ Auteur: Ashley Elston ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 271 ♥ ISBN: 9789000370573 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen van dit boek, dankjewel Best of YA! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.