Wallbanger – Alice Clayton

Een van de nieuwe boeken van Volt waar ik naar uitkeek was Wallbanger. Dat boek had ik al eens voorbij zien komen toen het nog niet vertaald was, maar Volt heeft het boek naar Nederland gehaald en ik mocht een exemplaar ontvangen. Ik dook er afgelopen weekend in en je leest vandaag mijn recensie!

Caroline is net naar San Francisco verhuisd en is dolblij: ze heeft een supermooi appartement, waar ze woont met haar kat en een blinkend nieuwe keukenmachine. Totdat ze erachter komt dat de muren wel erg dun zijn, en ze alle spannende escapades van haar buurman kan horen. Ze hoort hem elke avond, met veel verschillende dames die zich erg goed lijken te vermaken. Op een avond kan Caroline het niet meer aan: ze stormt haar huis uit en begint op zijn voordeur te bonken. Wanneer de buurman verbaasd opendoet, komt het tot een confrontatie die beiden verbijsterd achterlaat. De spanning tussen de twee is om te snijden, maar je weet wat ze zeggen: beter een sexy buur dan een verre vriend.

De reden dat ik dit boek graag wilde lezen – naast dat ik dol ben op NA’s – was de toffe invalshoek. Caroline leert haar nieuwe buurman wel op een hele bijzonder manier kennen, namelijk als hij letterlijk tegen haar muur bonkt. Vanaf het begin dat Caroline en Simon elkaar tegenkomen hangt er tussen die twee een mooie en fijne chemie. De opbouw van hun relatie komt heel mooi naar voren en ik vond het maar moeilijk om dit boek weg te leggen. Ik heb echt genoten van die twee samen.

Wel moet ik zeggen dat boek echt een hele aparte schrijfstijl heeft. Het kan ook door de vertaling komen, maar ik heb het origineel niet gelezen, dus daar kan ik weinig over zeggen. Het is best een bizar boek, want Caroline personaliseert bepaalde lichaamsdelen en haar orgasmes. Dat zorgt voor een originele twist, maar het was ook heel bizar om te lezen. Het zorgt voor hilariteit, maar het was soms te apart, waardoor het me een beetje uit de leesflow haalde.

Van te voren had ik verwacht dat dit een haters to lovers trope zou zijn, maar hoewel het daarmee begint, worden Simon en Caroline al gauw vrienden. Die meerdere tropes in één vond ik heel erg tof en de band die twee opbouwen zorgt voor veel grappige momenten. Wel is het af en toe soms een beetje over de top, te overdreven. De bijpersonages bijvoorbeeld zijn soms zo over de top, dat het een tikkeltje ongeloofwaardig wordt. Ook ben ik heel benieuwd naar het tweede boek. Blijkbaar is het vervolg nog een verhaal over Simon en Caroline en ik ben benieuwd waar dat over zal gaan, want het boek is best goed afgesloten!

Ik heb genoten van het boek, maar vond het op sommige vlakken ook wel heel erg bizar en soms zelfs een tikkeltje ongeloofwaardig. Desondanks een grappige new adult, vol fijne chemie.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Wallbanger ♥ Auteur: Alice Clayton ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 366 ♥ ISBN: 9789021425900 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Volt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.