De toekomst van hotel Flanagans – Åsa Hellberg

Eind januari verscheen het derde en laatste deel in de serie over Hotel Flanagans. Nadat ik de eerste delen met plezier heb gelezen, kon dit deel natuurlijk niet ontbreken. Ik las het boek deze week en je leest vandaag mijn recensie! Lees je mee?

Frankie en Billie hebben inmiddels samen de leiding over het hotel. Frankie floreert in haar nieuwe baan, maar Billie focust zich liever op haar bloeiende acteercarrière.

Het noodlot slaat echter toe en het huwelijk van Frankie loopt op de klippen. Langzaam maar zeker begint ze te beseffen dat ze de wereld niet in haar eentje aankan. Als ze eindelijk heeft besloten om Billie om hulp te vragen, heeft die echter net de rol van haar leven in New York geaccepteerd. Maar hoe kan ze nee zeggen tegen Frankie?

Ik vond dit deel met afstand de leukste in de serie. Misschien komt het omdat dit deel wat meer in het heden afspeelt. Ik hou op zich van een historische roman op zijn tijd, maar ik ben vooral fan van de meer hedendaagse romans. In dit deel speelt het verhaal zich af in 1990 en in 2000/2001. Ik vond in dit deel ook iets meer vaart zitten, richting het einde wordt het zelfs een beetje spannend omdat er naar een bepaalde historische gebeurtenis wordt toegewerkt waarbij ik gewoon MOEST weten wat er zou gaan gebeuren.

Deze serie is een enorme aanrader voor mensen die graag een fijne serie lezen waarbij verschillende generaties een rol spelen. Ik moet zeggen dat ik wederom in het begin van dit deel een beetje in de war was, wie nu precies wie ook alweer was, maar het duurde niet lang voordat ik er helemaal in zat. Alle personages vanuit de vorige delen komen enorm mooi samen en zijn allemaal een beetje gegroeid en veranderd, maar hebben nog steeds hun kenmerkende karakters. Het einde is lief en past perfect. Alles wordt mooi afgesloten, alsof je er een strik omheen kunt doen.

Het eerste deel speelt zich af in de jaren na de tweede wereldoorlog, het tweede deel in de jaren zeventig en dit deel rondom de jaren 2000. Ik vind het heel erg mooi om te zien hoe in dit boek het hotel, maar ook de manier waarop het gerund is zo is veranderd en tegelijkertijd die kenmerkende sfeer van het eerste boek heeft gehouden. De groei en ontwikkeling in deze serie staat als een huis.

Een prachtige afsluiter van een heerlijke serie. De toekomst van hotel Flanagans is mijn persoonlijke favoriet en ik ben heel erg blij dat ik dit deel – en deze serie – heb gelezen. Voor fans van boeken met een enorm sterke vrouwen, want geloof me: Hotel Flanagans ziet er vol mee!

Stond deze serie al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: De toekomst van hotel Flanagans ♥ Auteur: Åsa Hellberg ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 351 ♥ ISBN: 9789401616232 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander!

Lees hier mijn recensies van de andere delen:
Welkom bij hotel Flanagans (deel 1)
De dochters van hotel Flanagans (deel 2)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.