De dochters van hotel Flanagans – Åsa Hellberg

Eerder dit jaar las ik Welkom bij hotel Flanagans, een boek van een Zweedse auteur. Dat boek verraste me destijds, dus ik wilde dan ook graag het vervolg lezen. Vorige maand verscheen het tweede deel in de serie en ik mocht een exemplaar ontvangen van Xander Uitgevers. Vandaag deel ik mijn recensie, lees je mee?

In dit glamoureuze vervolg op Welkom bij Hotel Flanagans wordt het hotel van Linda Lansing inmiddels gerund door de beste vriendinnen Emma en Elinor. Er is echter één obstakel in hun vriendschap: Emma’s dochter Frankie is het kind van Elinors man Sebastian, maar Elinor is hier niet van op de hoogte. Tegelijkertijd ligt de 22-jarige Frankie overhoop met haar moeder. Ze heeft een hekel aan Hotel Flanagans, omdat het Emma’s volledige aandacht opeist. Maar wanneer Frankies gehate halfzus Billie onverhoopt hulp nodig heeft, dreigen alle geheimen aan de oppervlakte te komen…

Het duurde voor mij heel erg lang voordat ik in het verhaal zat. Ik kon me het verhaal uit het eerste deel nog wel redelijk herinneren, maar kon me niet alle personages voor de geest halen. Dat zorgde vooral voor veel verwarring aan het begin van dit boek. Dit vervolg draait om Emma en Elinor en ik kon me moeilijk herinneren welke rol zij precies speelden en wie hun partners precies waren. Ik had er helaas bijna 100 pagina’s voor nodig om echt lekker in de flow te komen.

Wat ik in het eerste deel zo tof vond was de sfeer. Åsa Hellberg wist in Welkom bij hotel Flanagans als geen ander de sfeer van het hotel, London en de periode neer te zetten. Dit deel speelt zich tien en twintig jaar later af, dus de periode is sowieso anders, maar ik vond ook de sfeer wat minder naar voren. Het was niet storend en er gebeurt voldoende om het verhaal interessant te houden, maar wist voor mij daarom niet het eerste deel te overtreffen.

Wel vond ik de onderlinge banden tussen alle personages mooi neergezet. Toen ik eenmaal weer wist wie iedereen was, kon ik echt genieten van de onderlinge verhoudingen en geheimen die zich langzaam ontrafelen. Wel vond ik ook in dit deel het einde echt te afgeraffeld. De auteur mag best wat meer pagina’s uittrekken om het verhaal op een mooie wijze af te sluiten.

Dit boek is absoluut niet slecht, maar wist voor mij niet Welkom bij hotel Flanagans te overtreffen. Wel denk ik dat fans van het eerste deel dit boek ook zeker zullen waarderen.

Stonden deze boeken al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: De dochters van hotel Flanagan ♥ Auteur: Åsa Hellberg ♥ Uitgeverij: Xander
Aantal pagina’s: 350 ♥ ISBN: 9789401615440 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.