This month’s Favoritez #60 – augustus 2021

Augustus is best wel voorbijgevlogen! Ik ging voor het eerst naar de sportschool (en ben sindsdien elke week minimaal 2x geweest #trots), ging met mezelf een nachtje weg en maakte mijn allereerste manuscript af! Kijk je mee?

Op 1 augustus was het een klein beetje feest, want Favoritez bestond op die dag precies 5 jaar! Wat heb ik de afgelopen 5 jaar ontzettend veel mooie dingen mogen doen! Op Instagram blikte ik in een nieuwe reel terug op mijn favoriete momenten van de afgelopen jaren!

Smoothie bowls zijn sinds kort mijn nieuwe favorieten! Ik lunch regelmatig met een smoothie bowl met frambozen en muesli. Ik ben nog op zoek naar afwisseling, maar voor nu eet ik lekker door met deze!

Het was enorm lang geleden dat we met mijn ouders uiteten zijn geweest, dus daar moest verandering in komen, toch? We hebben gezellig gegeten bij t’Oer in Deventer.

Begin augustus ging ik ook voor het eerst naar de sportschool. Ik heb een enorme hekel aan sporten, maar toch hebben we sinds eind juli een abonnement bij de sportschool om de hoek. Op dit moment doe ik nog enkel fitness, maar uiteindelijk wil ik ook wat groepslessen uitproberen!

Ik besloot op een zondag richting de stad te gaan. Ik heb gemerkt dat ik thuis compleet geen inspiratie heb om te schrijven, maar buiten de deur wel. Ik heb eerst een paar uur geschreven bij Bagels & Beans (echt mijn favo schrijfplek in Deventer) en daarna heb ik nog een rondje gemaakt door de stad. Ik was alleen mijn mondkapje vergeten, dus ik kon niet terug met de bus. Daarom heb ik nog een uurtje geschreven bij La Place. Ik kan echt zo genieten van het buiten de deur schrijven!

Halverwege augustus begon mijn weekend al op woensdagmiddag (heerlijk dat soort weken) en ik dook eerst op de bank met een boek. De recensie van dit boek lees je inmiddels al online!

En toen was het tijd voor een nachtje weg alleen. Het was de eerste keer dat ik echt alleen op pad ging en ik vond het heerlijk. Het is een hele andere manier van op pad gaan en ergens zijn. Ik had ook mijn laptop meegenomen en heb veel (lees: ruim 12.000 woorden) gewerkt aan mijn manuscript! Ik begon bij het fijne Club Vers om de hoek van Den Haag Holland Spoor, aanrader!

Ik had een hotel midden in het centrum, midden in het winkelgebied. Heel erg fijn, want hierdoor was alles op loopafstand. Daarnaast sliep ik op de vijfde verdieping, dus ik had ook nog een fijn uitzicht over Den Haag!

Ik heb in totaal bij vier verschillende plekken geschreven en mijn favoriet is toch echt wel Bookstor, aan Noordeinde. Dit is een Engelse boekwinkel dat er op het eerste oog heel rommelig en druk uitziet, maar waarbij alles gewoon perfect in elkaar past. Als je hier heen wilt gaan (met een laptop), zorg er dan voor dat je op tijd bent!

Lunch met Vin! Ik had zin in een tosti, dus we gingen naar Happy Tosti in de stad, jum!

Echt verslaafd aan smoothiebowls dus! En ze zijn ook zo fotogeniek haha!

En OMG, mijn manuscript is gewoon af! Nja, de tweede versie! Het is de eerste keer ever dat ik een compleet boek af heb geschreven. Ik heb het nu eerst doorgestuurd naar een aantal mensen, waarna ik er vervolgens nog wel veel aan ga doen denk ik. Maar O MY, het is gewoon af!

Hallo, een vest en trui in augustus? Can someone please send some summer? Ik vind het weer om te huilen…

Inmiddels gebruik ik alweer 1,5 jaar de structuur junkie planner en ik wil niet meer zonder! Ik schrijf er alles in: welke boeken ik wil lezen die week, mijn taken voor het werk, taken in huis, sportschool, alles!

Boekenpost! Ik ontving Majesteit van Uitgeverij de Fontein en Heartstopper van Best of YA. Ik keek naar beide boeken enorm uit!

Mijn vader en ik zijn allebei best wel into de tweede wereldoorlog. Dat klinkt een beetje gek, maar we vinden het allebei enorm interessant en zijn al bij verschillende concentratiekampen (Buchenwald en Auschwitz) geweest. We wilden al jaren naar Bergen-Belsen en daar zijn we op een zaterdag met z’n vieren heen gereden. We vonden het niet zo indrukwekkend als bijv. Buchenwald of Auschwitz-Birkenau, maar we zijn blij dat we het gezien hebben. ’s Avonds gingen we uiteten bij Loetje! Gezellig!

Lunch!

Ik schreef het al eerder in dit overzichtje, sinds begin augustus hebben we een abonnement in de sportschool. Ik probeer nu in ieder geval elke maandagochtend direct om 7:00 uur naar de sportschool te gaan. Hoewel ik het nog steeds verschrikkelijk vind, is het wel fijn dat je het dan weer gehad hebt, haha!

En daarna aan het werk – met mijn planner en een sapje – geen slecht begin van de week hoor!

En oeh, leuke verrrassing! Ik mocht van Uitgeverij de Fontein een vooruitleesexemplaar van De roadtrip ontvangen. Dit boek verschijnt op 21 september én mijn quote staat in het boek!

Augustus sloten we af in Amersfoort. We hebben geluncht bij The Blueberry en hebben daarna nog een beetje (oké, veel) gewinkeld! Love it!

Hoe was jouw maand augustus?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.