De expeditie van Felicity Montague – Mackenzi Lee

Vorig jaar las ik De grand tour van Henry Montague, een boek waar ik heel erg moest in komen, maar waar ik vervolgens echt van heb genoten. Vooral Felicity Montague, de zus van Henry was een reden dat ik dit boek met veel plezier las. Nu is er een nieuw boek in deze serie op de markt en dit boek draait om haar. Niet zo gek dus dat ik deze wilde lezen. Lees je mee met mijn recensie?

Henry’s zus Felicity Montague moet al haar vrouwelijke charmes, gezond verstand en listigheid inzetten om haar grootste droom na te jagen: dokter worden. Iets wat nooit makkelijk is, maar zeker niet in de bekrompen achttiende eeuw waarin mannen werden gezien als de beschermers van de wetenschap.

Waar ik bij het eerste deel echt heel veel moeite had om er in te komen, had ik dat bij De expeditie van Felicity Montague compleet niet. Ik zat er direct in en had vanaf het begin moeite om het boek weg te leggen. Het verhaal van Felicity is er eentje die ik absoluut niet had willen missen. Wederom heeft de auteur er weer een aantal hele mooie onderwerpen in verwerkt en deze perfect om elkaar afgestemd. Alles schuift goed in elkaar en zorgt ervoor dat je stiekem in dit boek wilt kruipen (zelfs met alle problemen die Felicity en de rest ervaren).

Felicity is een badass in het kwadraat. Ze is sterk en dapper, maar ook zeker onzeker op zijn tijd. Ze weet wat ze wil, maar ze heeft het probleem dat ze dromen heeft die niet zo makkelijk te verwezenlijken zijn in de tijd dat ze leeft. Maar het was zo mooi om te zien dat ze zich daardoor compleet niet uit het veld laat slaan. Dit boek is een feministisch meesterwerkje, zelfs enorm actueel in deze tijd, zonder dat boek enkel en alleen om feminisme draait. Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen als auteur.  Well, Mackenzi Lee did it.

Niemand die een meisje vurig of eigenwijs of indrukwekkend noemt, of nog een ander woord waarvan je kunt doen alsof het een compliment is, meent dat ook echt. Het zijn gewoon allemaal verschillende manieren om haar een kreng te noemen. 

Ook dit deel is een heerlijke avontuurlijke roman waarbij je door het Europa van de achttiende eeuw reist. Uit alles wat je leest merk je dat de auteur goed haar research heeft gedaan. De omgevingen en situaties waarin Felicity belandt zijn zo goed op papier gezet dat het lijkt alsof je er zelf rondloopt. En – precies zoals ik had gehoopt – komen lieve Percy en Monty ook nog gezellig voorbij. Met een vleugje magie is dit een absolute must read!

People, mijn verwachtingen zijn overtroffen. Ik heb enorm genoten van de avonturen van Felicity. Dit boek is alles wat je zoekt in een avontuurlijke, feministische YA. Geloof me, you need this!

Heb jij al een boek van deze auteur gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De expeditie van Felicity Montague ♥ Auteur: Mackenzi Lee ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 374 ♥ ISBN: 9789463492614 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.