De leukste kerstige boeken om te lezen #2

Ben ik de enige of zijn kerstboeken een van de fijnste boeken om te lezen? Ik kan mezelf redelijk inhouden om deze boeken echt pas aan het einde van het jaar te lezen, maar dan ga ik ook echt los. Vorig jaar verscheen een van de leukste artikelen die ik ooit heb geschreven online, namelijk een enorme lijst met winterse boeken (namelijk 44!) en vandaag verschijnt een (iets korter) vervolg. Lees je gezellig mee?

Hoewel het in Nederland ook steeds groter wordt, worden we in Nederland nog niet bedolven onder kerstboeken. Daarom bestaat een groot gedeelte van onderstaande lijst uit Engelse boeken. En mocht je nog tips hebben, deel ze hieronder!

The Mistletoe Motive – Chloe Liese ♥
Chloe Liese is een van mijn favoriete auteurs geworden en nu heeft ze een heerlijke kerstnovelle geschreven! Het boek heeft 50.000 woorden (een flinke novelle dus) en is een Kobo Original. En geloof me, dit boek wil je lezen! Denk aan Ik niet op jou van Sally Thorne, maar dan in een kersttintje. Een perfect om in de stemming te komen!
Engels, e-book only (€3,50), te lezen met Kobo Plus

Het eilandhotel – Jenny Colgan
Jenny Colgan mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het vierde deel in de serie over Mure is helemaal in de kerstsferen gedompeld. Denk aan een prachtig versierd hotel, lampjes en een heerlijk kerstdiner. Do we need more?
Nederlands, paperback €19,99 | e-book €12,99

De kerstbachelorette – Lisanne Stam
Nog zo’n fijne novelle. Novelles zijn wat mij betreft enorm fijn in december. Niet iedereen heeft enorm veel tijd om in de drukke kerstmaand te lezen, dus dan is een wat korter boek heel fijn voor tussendoor. De kerstbachelorette is een boek van Nederlandse bodem met 59.000 woorden.
Nederlands, e-book only (€5,99), te lezen met Kobo Plus

Een kerstcadeau van het Duincafé – Debbie Johnson
Het vierde deel van de serie over het Duincafé mag natuurlijk niet ontbreken. De flaptekst klinkt ongelofelijk schattig, dus helemaal perfect voor deze tijd van het jaar. Ik weet niet hoe snel ik dit boek zal lezen, maar het klinkt als een feestje!
Nederlands, paperback €15,99 | e-book €11,99

Cold Feet at Christmas – Debbie Johnson
Debbie Johnson heeft meer kerstboeken geschreven en een daarvan kun je lezen met Kobo Plus. Ik hou wel van boeken waarbij er vlak voor een bruiloft iets geks gebeurd én daarnaast ook nog forced proximity? Veeg me maar op!
Engels, e-book te lezen met Kobo Plus

Onfortuinlijk koekje – Marja West
Wie zegt dat thrillers en kerstboeken niet samen gaan? Marja West is een van de auteurs die een korte kerstthriller hebben geschreven bij De Verhalenfabriek, de e-only uitgeverij van de Crime Compagnie. De flaptekst klinkt goed, dus mocht je fan zijn van thrillers, dan is dit boek absoluut iets voor jou!
Nederlands, prijs e-book €2,99, e-book is te lezen met Kobo Plus

Kerststuk – Saskia M.N. Oudshoorn
Een andere auteur die een korte kerstthriller heeft geschreven is Saskia M.N. Oudshoorn. Als je al vaker boeken van haar hebt gelezen, weet je dat ze zowel thuis is in het thrillergenre als in het romantische hoekje, dus het belooft veel goeds!
Nederlands, prijs e-book €2,99, e-book is te lezen met Kobo Plus 

Fool Me Twice at Christmas – Camilla Isley
Dit boek staat hoog op mijn TBR, want het klinkt zo leuk! O en er staan meer (kerst)boeken van deze auteur op Kobo Plus! O, enne het tweede deel is ook al verschenen (en ja, ook te lezen met Kobo Plus!)
Engels, e-book te lezen met Kobo Plus

Window Shopping – Tessa Bailey
Ben je deze kerst op zoek naar een boek met iets meer spice? Dan is Window Shopping iets voor jou. Het boek staat bij mij nog op mijn TBR, maar ik kijk er enorm naar uit.
Engels, paperback 13,99 | e-book €4,49

A Cross-Country Christmas – Courtney Walsh
Dit boek lijkt me zo leuk (net zoals al die andere boeken op deze lijst). Het verhaal doet me denken aan De roadtrip van Beth O’Leary, maar dan helemaal met een kerstig sausje. Gimme!
Engels, paperback en e-book alleen via Amazon/Kindle

Winternacht – Linda Jansma
De derde auteur die een novelle heeft uitgebracht bij de Verhalenfabriek is Linda Jansma. Linda Jansma heeft al meerdere boeken geschreven voor grote zus De Crime Compagnie, maar nu kunnen kerstlovers ook hun hart ophalen bij Winternacht.
Nederlands, prijs e-book €2,99, e-book is te lezen met Kobo Plus 

De perfecte bruiloft – Katy Birchall
Hoewel dit boek deze zomer verscheen, is het ook wel een perfect boek om deze kerst te lezen. Het verhaal speelt zich af rondom een kerstachtige bruiloft, dus hoe romantisch wil je het hebben?
Nederlands, paperback €20,99 | e-book €9,99

Gifting Me To His Best Friend – Katee Robert
Warning: dit boek ademt seks. Lees dit boek als je echt niet vies bent van een grote dosis seks in een boek. Ik vond het een vermakelijk boek, dus hij mag niet ontbreken in dit rijtje. Maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!
Engels, e-book is te lezen met Kobo Plus

The Bromance Zone – Lauren Blakely ♥
Oké, met deze M/M romance van Lauren Blakely speel ik een klein beetje vals, want het boek speelt zich af rondom Thanksgiving, maar ze worden ingesneeuwd in een huisje, dus dat past wel weer bij kerst toch?
Engels, e-book is te lezen met Kobo Plus

Trots & vooroordeel – Jane Austen (Lisette Jonkman) ♥
Klassiekers zijn wat mij betreft bij uitstek geschikt om in december te lezen. Lekker onder een dekentje, kopje thee erbij, perfect! Eind november is de hertaling van mijn all time favorite Pride & Prejudice verschenen en ook nog door Lisette Jonkman! Beter wordt het niet hoor! En het is ook nog een perfect cadeautje voor jezelf.
Nederlands, hardcover €29,99

The Matzah Ball – Jean Meltzer
Ik heb een beetje spijt dat ik dit boek niet in oktober bij Waanders kocht, want het boek past volgens mij helemaal in mijn straatje. De flaptekst deed me een beetje denken aan Today, Tonight, Tomorrow van Rachel Lynn Solomon, maar dan dus een kerstboek. Misschien bestel ik ‘m alsnog wel ergens!
Engels, paperback €16,99 | e-book €2,99

De eekhoorntjes affaire – Marijke Vos
Afgelopen week kwam Marijke Vos met een leuke verrassing: een heerlijke kerstachtig kort verhaal! Het verhaal klinkt heerlijk en zeg nu zelf, een boek van Marijke Vos is altijd goed toch?
Nederlands, e-book only (€1,99), te lezen met Kobo Plus

Liefs uit New York – Iris Visser
De Liefs uit-serie van Iris Visser staat al tijden op mijn TBR, maar het nieuwste en derde deel al helemaal. Het verhaal speelt af in New York én heeft een kersttintje. Wat wil je nog meer?
Nederlands, e-only, €7,99, te lezen met Kobo Plus 

Welk kerstboek zou jij nog graag willen lezen? En heb je nog een tip?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.