Het kleine café in Kopenhagen – Julie Caplin

Eerder las ik De kleine theewinkel in Tokio van Julie Caplin. Na het lezen kwam ik erachter dat dit boek het zesde deel in een serie was. Gelukkig is HarperCollins begonnen om de rest ook te vertalen en Het kleine café in Kopenhagen is het eerste deel in de serie. Ik las het boek in Tenerife en je leest vandaag mijn recensie!

Wanneer een belangrijke promotie voor haar neus wordt weggekaapt (nota bene door haar vriendje), ziet Kate het even niet meer zitten. Maar dan krijgt ze een nieuwe kans om zich te bewijzen. Voor een Deens warenhuis mag ze een persreis naar Kopenhagen organiseren! Het blijkt echter nog niet mee te vallen om iedereen in haar groep in het gareel te houden. Vooral Ben niet, een journalist die haar voortdurend dwarszit. Maar tot haar ergernis vindt ze hem toch wel heel erg leuk.
Gelukkig kan ze elke dag even uitpuffen in een knus cafeetje, waar ze de ontspannen Deense manier van leven, hygge, ontdekt en zich steeds meer begint af te vragen of ze eigenlijk wel zo gelukkig is met haar hectische Londense bestaan…

Ik ben echt positief verrast! Ik verwachtte al wel een beetje een fijn boek, maar het is echt een heerlijke read! Ondanks dat ik tijdens het lezen in het vliegtuig naar Tenerife zat, wilde ik het liefst dezelfde dag nog naar Kopenhagen. De auteur heeft de sfeer zo goed op papier gezet, ik vloog gewoon door het boek heen. Net als in De kleine theewinkel van Tokio waan je je echt in de stad waar het boek zich afspeelt, dat blijkt Julie Caplin als de beste te kunnen.

Ook dit boek is ongelofelijk lief en romantisch. Daarnaast heeft het de perfecte dosis van humor en drama. Zoals ik in mijn recensie van De kleine theewinkel in Tokio al schreef was het bij dat deel een beetje jammer dat er wordt teruggeblikt en verwezen naar andere personages, maar in dit deel leer je ze allemaal kennen. Mocht je dus het fijne boek over Tokio nog niet hebben gelezen, raad ik je aan om eerst deze te lezen (en ook de andere tussenliggende delen).

Ik kan er eigenlijk nog heel veel over vertellen, maar het is gewoon een enorm fijne read. Zoals ik al schreef, ik was echt verrast en heb vooral genoten. Ik kan niet wachten totdat HarperCollins de volgende delen ook gaat vertalen. Nu al zin in!

Als je op zoek bent naar een fijne roman, een beetje in het kader van de Liefs uit Manhattan serie van Sarah Morgan, dan is dit boek echt iets voor jou! Lief, schattig, humor, wat wil je nog meer?

Heb jij al eens een boek van Julie Caplin gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het kleine café in Kopenhagen ♥ Auteur: Julie Caplin ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789402708271 ♥ Waardering; ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.