Deze boeken spelen zich af in London

Hello London! Oké, bijna alweer Goodbye London als je dit leest, maar dat geeft niet. De afgelopen dagen was ik voor de vijfde keer in London en ik heb zo enorm naar deze stedentrip uitgekeken. London is echt een van mijn favoriete steden EVER, dus een feestje dat ik er weer naar toe mocht gaan. Naast dat ik de stad graag in het echt bezoek, lees ik ook graag boeken die zich in deze stad afspelen, dus vandaag deel ik een paar van mijn favoriete tips!

Rood, wit en koningsblauw – Casey McQuiston
Heel veel liefde voor dit boek, dat allereerst. Het debuut van Casey McQuiston speelt zich deels in London af en vooral in en rondom het Koninklijk huis. Een absoluut feestje om te lezen.

Liefde met vertraging – Laura Jane Williams
Als je in London bent geweest, dan heb je vast een keer de metro genomen. In Liefde met vertraging staat de Londonse metro centraal. Denk aan hilarische momenten, twee mensen die elkaar nét steeds mislopen en London dus, aanradertje!

Londen & Seattle – Alexandria Bellefleur
Oké, met dit boek speel ik een heel klein beetje vals, want ondanks dat Londen onderdeel is van de titel speelt het boek zich grotendeels af in Seattle (een andere stad die ik nog heeeel graag wil bezoeken). Neemt niet weg dat dit boek absoluut een must read is!

Boyfriend material – Alexis Hall
HALLO, DIT IS MIJN FAVORIETE BOEK ALLER TIJDEN EN ALLEEN DAAROM STAAT IE AL IN DE LIJST! En oké, ook omdat het boek zich afspeelt in London dus. Echt, als je dit boek nog niet hebt gelezen, DOEN!

Tot snel – Beth O’Leary
In dit heerlijke boek van Beth O’Leary volg je oma en kleindochter die wisselen van huis. Het onderwerp is heel goed bedacht en nog beter uitgewerkt. Extra leuk, jaren geleden ging ik voor het eerst naar London met mijn oma!

De verliefde graaf – Julia Quinn (Bridgerton #2)
Voor dit lijstje kan ik natuurlijk uit meerdere titels van Bridgerton putten, maar De verliefde graaf is toch echt wel een favoriet én speelt zich het meest in de hoofdstad af. Enne, heb je seizoen 2 op Netflix al gezien?

De hertog op zijn knieën – Evie Dunmore
Nog een historische roman die zich in London afspeelt. Dit boek is wat serieuzer dan Bridgerton, inclusief wat belangrijke onderwerpen en thema’s, maar ook zeker een aanrader. Nu al zin in het volgende deel dat later deze maand verschijnt.

De laatste halte – Wendy Brokers
Als laatste een boek dat wat afwijkt van de titels hierboven, maar zeker eentje die thuis hoort in dit rijtje over London. Anders dan de boeken hierboven, hoop je niet dat je ooit onderdeel wordt van dit verhaal, aangezien dit heftige en indrukwekkende boek van Wendy gaat om een aanslag in een metro. Aanrader!

Ben jij wel eens in London geweest? En heb je een favoriet boek over deze stad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.