De hertog op zijn knieën – Evie Dunmore

Begin dit jaar las ik Bringing Down the Duke, het debuut van Evie Dunmore. Ik werd compleet verliefd op dit boek, dus yay dat dit boek nu vertaald is. Ik kon niet wachten om te beginnen toen de vertaling binnen kwam en vandaag lees je mijn recensie!

Annabelle, de briljante maar straatarme dochter van een plattelandsdominee, probeert haar plaats te vinden binnen de universiteit van Oxford. In ruil voor haar beurs moet ze de beweging voor vrouwenkiesrecht steunen. Haar opdracht: mannen met invloed rekruteren om hun zaak te verdedigen. Haar doelwit: Sebastian Devereux, de koude en berekenende hertog van Montgomery. Haar uitdaging: niet toegeven aan de onmiskenbare aantrekkingskracht van deze man die alles is waar zij tegen is…

En ik ben wederom verliefd geworden. De hertog op zijn knieën is echt een verhaal om verliefd op te worden, want het zit zo enorm goed in elkaar. En ik ga nu iets gevaarlijks zeggen (maar waar ik wel 100% achter sta): dit boek is beter dan Bridgerton. Waar Bridgerton natuurlijk een feestje is om te lezen, blijft het allemaal vrij cliché en luchtig. In het boek van Evie Dunmore zit er natuurlijk ook een luchtige noot, maar tegelijkertijd is dit verhaal ook een stuk serieuzer. Met een enorme dosis feminisme is dit boek echt een absolute must read.

Het verhaal speelt zich af in het einde van de 19e eeuw en staat helemaal in het teken van de suffragettes. Vrouwenrechten en vooral het gebrek hierin staan centraal en dit onderwerp is ongelofelijk goed uitgewerkt door de auteur. Daarnaast blijft dit natuurlijk een (heerlijke) romance, met een flinke slowburn dus dan heb je me al. De chemie tussen Sebastian en Annabelle is echt fantastisch en ik kon het boek simpelweg niet wegleggen.

En dat had ik eigenlijk niet verwacht. Zoals ik al schreef had ik het boek al gelezen eerder dit jaar, maar ik ben in dat soort gevallen altijd ook nieuwsgierig naar de vertaling. Maar ik had niet verwacht opnieuw gegrepen te worden door het verhaal. Maar ook de vertaling kon ik echt niet wegleggen. Het is dat een mens moet slapen (en werken), maar anders had ik dit boek echt in een avondje verslonden. De vertaling is daarnaast ook erg fijn. Waar ik in het origineel soms wat moeite had met de ouderwetse woorden in het Engels, had ik daar hier (logisch) compleet geen last van. Dus bonuspunten dat dit boek is vertaald!

Happy me dat ik zowel het tweede als derde deel al heb klaarliggen (wel nog in het Engels, hoor), maar geloof me als ik zeg dat je dit boek wilt lezen. Het is enorm tof, beter dan Bridgerton en een absolute must read. Loved it!

Stond dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: De hertog op zijn knieën ♥ Auteur: Evie Dunmore ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 396 ♥ ISBN: 9789401615884 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander!

Misschien vind je dit ook interessant

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.