De ruige heer – Evie Dunmore

Ik schreef het al in mijn recensie van De hertog op zijn knieën, het eerste deel in deze serie, maar dat boek is beter dan Bridgerton. En daar sta ik nog steeds helemaal achter. Ik las eerder deze maand De ruige heer en my, o, my wat was dat genieten. Dus mocht je geen zin hebben om de hele recensie te lezen: LEES DIT BOEK! Mocht je toch nog wat meer aansporing nodig hebben OF gewoon nog meer redenen willen om dit boek direct te kopen, lees dan even verder.

De verwende Hattie Greenfield kent geen ‘nee’. Ze heeft ook maar drie ambities in het leven: succesvol worden als kunstenaar, een nobel doel vinden om zich aan te verbinden, en trouwen met een gentleman. Hartstikke haalbaar, denkt ze… Tot ze in een compromitterende situatie wordt aangetroffen met Lucian, een verleidelijke, ruige Schot. Er zit niets anders op dan een huwelijk met de man van wie ze verder niets wilde weten. Samen verhuizen ze naar Schotland. Hattie kan haar ambities nog steeds waarmaken, als ze tenminste haar hart open durft te stellen…

Dit boek is denk ik mijn favoriet van de serie en dat zegt wat, want ik vond De hertog op zijn knieën en De charmante schurk echt allebei geweldig. Maar op de een of andere manier wist dit boek mij nog meer te pakken én was ik nog mer verslaafd aan het verhaal van Lucian en Hattie. De chemie tussen die twee is vanaf de eerste ontmoeting echt aanwezig en staat enorm goed op papier. Maar ondanks die direct aanwezige chemie heeft de auteur ook de opbouw van de relatie goed op papier gezet. Er gebeurt veel, maar alles is perfect in proportie.

Aan de ene kant is dit boek heel erg hetzelfde als de twee voorgaande delen. Twee sterke personages, die aan elkaar zijn gewaagd en niet al teveel romantische schattigheid. Houden we van. Tegelijkertijd is dit boek wel heel anders dan de twee voorgaande delen. Het is nog steeds gericht op verandering en meer rechten dan enkel voor de rijke man, maar dit boek draaide een stuk minder om de suffragettes. En dat vond ik echt een fijne twist. Zo blijft de serie enorm tof, zonder teveel in herhaling te vallen.

En o my, hoe geweldig is Lucian? Absoluut geen gentleman, maar hij excuseert zich er niet voor. Ik ben echt een beetje verslaafd geworden aan die man. Ergens kreeg ik een beetje Beauty & the Beast vibes, maar dan op een geweldige, originele manier. En tel daarbij natuurlijk de geschiedenis die heel erg goed op papier staat. Je leert iets, terwijl je een heerlijke roman aan het lezen bent. Wat wil je nog meer?

Yes, loved, loved, LOVED IT! Heel veel zin in het volgende week in de serie, maar misschien ga ik voor die tijd de eerste drie delen gewoon een keer herlezen. Ben je fan van Bridgerton? Fan van stoere vrouwen en knappe mannen? Fan van historische verhalen? Zoek niet verder, je hebt je nieuwe verslaving gevonden!

Heb jij deze al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: De ruige heer ♥ Auteur: Evie Dunmore ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 468 ♥ ISBN: 9789401618090 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander! 

Lees hier de recensies van de andere delen:

De hertog op zijn knieën (De vrouwen van Oxford #1)
De charmante schurk (De vrouwen van Oxford #2)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.