Reading challenges 2022 – update #3

Iets later dan normaal, maar hier ben ik dan met een update van mijn reading challenges. We zitten alweer in het laatste kwartaal van 2022 en het is zo ongelofelijk cliché, maar het jaar vliegt echt voorbij. Anders dan de eerste helft van het jaar, heb ik in juli, augustus en september niet heel veel kunnen lezen, maar ik praat je toch even bij! Lees je mee?

Mijn challenge staat dit jaar op 175. En ik loop – ondanks het weinige lezen – nog steeds voor op schema. Eind september stond de teller op 142 (inmiddels op 148) en daarmee loop ik volgens Goodreads 10 boeken voor op schema. Niet slecht, zeker niet als je kijkt hoe dramatisch de afgelopen drie maanden waren op het gebied van lezen. In juli ging het eigenlijk best goed, lekker weer, veel in de tuin, want in juli las ik 21 boeken. In augustus kreeg ik vervolgens een tijdelijke functie op het werk die heel veel tijd kostte en waardoor ik ook veel afgeleid was. Het resultaat? 8 gelezen boeken en alleen maar Engelse boeken, haha. In september waren we twee weken in NY en DC waar ik eigenlijk wel had gehoopt wat boeken te lezen, maar uiteindelijk eindigde de teller in september op 12 gelezen boeken.

En hoewel ik natuurlijk meer zou willen lezen – want hallo, zoveel leuke boeken – ben ik ook wel tevreden. Soms zijn er wat andere dingen die net wat meer prioriteit hebben of is je hoofd te vol om compleet in bergen boeken te verdwijnen. Is niet anders. Hopelijk worden de laatste drie maanden van het jaar wat beter!

In de afgelopen drie maanden las ik in totaal 41 boeken. Daarvan waren er 28 in het Engels en 13 in het Nederlands. Dat laat voor mij echt goed zien dat ik veel minder concentratie had en voornamelijk in een boek dook voor wat afleiding en waar ik weinig over na hoef te denken. De Engelse boeken die ik namelijk op dit moment lees, zijn voornamelijk smut waar je lekker in kunt verdwijnen. Helemaal prima, maar er staan nog zo’n 120 ongelezen (en veelal Nederlandse) boeken in de kast, die ik eigenlijk ook wil lezen!

Qua challenge die ik met Vin ben aangegaan om mijn ongelezen boeken naar beneden te brengen gaat het dramatisch. Even kort: Voor elke twee boeken die ik toevoeg aan mijn kast, moet ik 1 boek uit eigen kast lezen. Bij de nieuwe boeken tel ik alleen (aangevraagde) recensie-exemplaren of gekochte boeken mee. Boeken die ik krijg of die ik als verrassing opgestuurd krijg, vallen hierbuiten. Daarnaast tellen alle boeken die voor 1 januari 2022 in mijn kast stonden als boek uit eigen kast. O, en daarnaast moet ik natuurlijk ook alle nieuwe boeken dit jaar lezen. Daarnaast mag ik ook ongelezen boeken verkopen. Dan tellen ze 1 op 1. Dus voor elk ongelezen boek dat mijn kast verlaat, mag ik één nieuw boek toevoegen.

Bij de eerste update liep ik op schema. Bij update 2 liep ik al wat achter, maar nu is het helemaal dramatisch. Ik loop nu zo achter dat ik of 12 boeken uit eigen kast moet lezen of 24 ongelezen boeken moet verkopen. Nu kan dat laatste, want ik heb een hele stapel op Vinted gezet (so help a girl out!), maar die challenge ga ik niet meer halen. Daarnaast heb ik ook een hele berg van de nieuwe boeken van dit jaar ook nog niet gelezen (lees: 29). Dus ja, kortom: drama!

Aan de ene kant vind ik het echt een leuke challenge. Ik kijk namelijk echt kritischer of ik een bepaald boek wil kopen én ik heb echt minder boeken gekocht/aangevraagd dit jaar. Tegelijkertijd zorgt het toch wel voor wat extra leesstress en lezen moet natuurlijk wel leuk blijven. Ik weet dus ook nog niet of ik deze challenge volgend jaar nog een keer aanga, haha. Even afwachten hoeveel boeken ik nog kan verkopen én hoe de rest van het jaar zal verlopen.

Als laatste wil ik nog even mijn favoriete boeken van de afgelopen drie maanden delen:

♥ Twisted lies van Ana Huang (gelezen met Kindle Unlimited)
De gevangene van Vallenia van Lynette Noni
Haar rots in de branding van Julia Quinn
♥ Every Summer After van Carley Fortune
List & leugens van Leigh Bardugo
♥ Two Wrongs Make A Right van Chloe Liese (ARC via Netgalley)
♥ Love on the Brain van Ali Hazelwood
♥ The American Roommate Experiment van Elena Armas

Hoeveel boeken heb jij gelezen de afgelopen maanden? En loop je op schema met je reading challenge?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.