De baas – Vi Keeland

Er zijn van die boeken waar je echt maanden naar uitkijkt en De baas was zo’n boek voor mij. Zodra ik deze titel in de najaarscatalogus van (toen nog) Uitgeverij Q zag staan wist ik dat ik deze new adult moest lezen. Je begrijpt vast dat ik een enorm blije boekwurm was toen ik dit boek als recensie-exemplaar mocht ontvangen. Ik begon gelijk en vandaag lees je mijn recensie online! 

Reese is op een date die ongelooflijk saai is, dus spreekt ze op de voicemail van een vriendin in dat ze zo gauw mogelijk teruggebeld wil worden met ‘een noodgeval’, zodat ze weg kan. Een knappe man die langsloopt en haar woorden opvangt voorspelt dat haar date die list sowieso zal doorzien. Hij mag dan wel bijzonder sexy zijn, toch laat Reese hem weten dat ze niet zit te wachten op zijn advies. Hij loopt grijnzend terug naar zijn eigen gezelschap.

Terug aan tafel blijft haar date tegen haar aan praten, totdat ineens de knappe bemoeial met zijn date aan haar tafel verschijnt. Hij stelt zich voor als Chase Parker, en tot haar verbazing doet hij alsof hij haar neef is en maakt er een dubbeldate van. Hij verzint de meest bizarre en hilarische verhalen over hun zogenaamde gezamenlijke jeugd, en Reese doet met een uitgestreken gezicht mee. Zo wordt de date from hell ineens een stuk leuker. 
Aan het einde van de avond gaan ze ieder hun eigen weg zonder telefoonnummers uit te wisselen. Reese gaat ervan uit dat ze Chase nooit meer zal zien… Tot ze een maand later een leuke nieuwe baan vindt. Haar nieuwe baas? Chase Parker.

Op de achterkant staat met grote letters dat het onmogelijk is om niet verliefd te worden op Chase Parker en dat klopt echt helemaal. Ik ben helemaal tot over mijn oren verliefd geworden op deze man en vond het zo jammer dat het boek uit was en ik afscheid moest nemen van hem (en oké, ook van Reese). Chase is echt alles wat je in een fictional book boyfriend zoekt: aardig, grappig, ongelofelijk knap en zo ontzettend lief! Chase is echt het allergrootste pluspunt van dit boek, maar juist de chemie tussen hem en Reese en de manier waarop ze met elkaar omgaan is echt fantastisch! 

Hoewel de flaptekst een beetje simpel klinkt en je eigenlijk verwacht dat het om veel seks gaat, is dat eigenlijk helemaal niet zo. Ja, they do have sex, maar het boek bevat ook zoveel inhoud! Chase heeft het nodige meegemaakt en kan dat nog niet helemaal loslaten. Toch probeert hij wel om zijn verleden los te laten. Ik vond het mooi om te lezen dat Vi Keeland hem niet als een machoman heeft neergezet die door iets zijn verleden allemaal one night stands zou willen hebben, maar juist iemand die open staat voor een relatie en die daar ook echt zijn best voor wil doen. 

Hij droeg een smoking. Of beter gezegd: een gesteven wit overhemd waarvan de bovenste knoopjes waren losgemaakt. Het strikje bungelde los om zijn nek. Hij had zijn mouwen opgestroopt, zodat zijn gespierde, gebruinde onderarmen te zien waren. Die onderarmen van hem waren echt fantastisch. Ik was dol op onderarmen. Had ik dat al eens gezegd? Nou ja, het kon geen kwaad om dat nog eens te herhalen. 

Over het algemeen heerst er een soort van taboe op het hebben van relaties met de baas. Ik had van te voren verwacht dat De baas hier ook een beetje om zou draaien, maar beide personen hebben juist een hele andere reden om een beetje huiverig tegenover een relatie te staan. Juist die originele twist is erg tof en maakt het net weer iets anders dan andere NA’s in dit genre. Luf it

Yes, De baas was nog beter dan ik had verwacht en gehoopt en is wat mij betreft een absolute aanrader! Mocht je nog op zoek zijn naar een boek voor op je verlanglijstje, twijfel niet langer! De baas is een must read voor fans van grappige, lieve en sexy momenten tussen twee fantastische personages. Yes, ik ben fan!

Zou jij dit boek graag willen lezen? 

Liefs,
Marleen

Titel: De baas ♥ Auteur: Vi Keeland ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 318 ♥ ISBN: 9789021414621 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, bedankt Uitgeverij Volt

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Wat een fijne recensie! Ik las pas het korte verhaal In de lift van Vi Keeland en die vond ik erg veelbelovend. Na jouw recensie ben ik nog nieuwsgieriger naar dit boej!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.