Een onverstandig huwelijk – Julia Quinn

Hallo, zijn er meer Julia Quinn fans in de zaal? Vast wel, toch? Vanaf het eerste boek van deze auteur dat ik jaren geleden las, ik kan er geen genoeg van krijgen! Naast Bridgerton kennen we inmiddels ook de Rokesby’s en van die serie is inmiddels ook het vierde en laatste deel verschenen. Je leest vandaag mijn recensie van Een onverstandig huwelijk!

Georgiana Bridgerton is niet tégen het idee van een huwelijk, ze had gewoon gedacht dat ze er iets meer over te zeggen zou hebben. Terwijl haar reputatie aan een zijden draadje hangt nadat ze is ontvoerd in ruil voor haar bruidsschat, krijgt Georgie twee opties voorgeschoteld: haar leven leiden als oude vrijster of trouwen met de schurk die haar leven heeft verwoest.

Maar er is nog een derde optie.

Als vierde zoon van een graaf is Nicholas Rokesby van plan zijn eigen koers uit te stippelen. Hij heeft een leven in Edinburgh, waar hij op het punt staat zijn medische studie af te ronden, en hij heeft geen interesse in het vinden van een vrouw. Maar wanneer hij ontdekt dat Georgie Bridgerton – zijn buurmeisje – de ondergang tegemoet gaat, weet hij wat hem te doen staat: een verstandshuwelijk. Een veilige optie, want ze zouden elkaar nooit kunnen zien als iets anders dan jeugdvrienden… toch?

Laat ik beginnen met dat het best een beetje lastig is om van een zoveelste deel in een serie in een recensie te schrijven. Je loopt namelijk al vrij snel het risico om in herhaling te vallen. Maar goed, als het de auteur lukt om na zoveel delen ook niet al te veel herhaling te hebben, dan moet mij dat ook lukken, toch? Want dit vierde deel (en twaalfde boek dat ik heb gelezen van Quinn) is toch weer anders dan de voorgaande delen.

In dit deel draait de studie van medicijnen een grote rol. Dat vind ik altijd een heel interessant onderwerp om in historische romans terug te vinden. Het speelt weliswaar een grote rol, maar tegelijkertijd draait het verhaal nog steeds om de twee hoofdpersonen. Maar de studie van Nicholas geeft en fijne, originele draai aan een schattige friends to lovers romance. Met dit boek laat Quinn zien dat ze ook die trope als de beste weet te beheersen.

Wel moet ik zeggen dat ik iets meer had verwacht van de seksscènes. Die vond ik compleet niet spectaculair, eigenlijk allesbehalve dat. Ik vond de weg erna toe daarentegen een stuk interessanter. In vergelijking met sommige andere boeken duurt het vrij lang voordat er iets tussen de hoofdpersonen gebeurt. Ik vond het alleen beetje een jammer dat het allemaal vrij braaf bleef. Maar misschien past dat ook wel weer bij de personages?

Ik ben absoluut niet teleurgesteld van dit deel, ondanks de wat brave seksscènes. Vooral de eerste helft vond ik heel tof. Het is weliswaar niet mijn favoriet in de serie, maar wel een hele toffe afsluiter! Dus aanradertje als je fan van deze auteur bent.

Heb jij al eens een boek van Julia Quinn gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een onverstandig huwelijk ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789022597712 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.