Een eiland bruiloft – Jenny Colgan

We reizen voor de allerlaatste keer af naar het eiland Mure. In Een eilandbruiloft worden de verhalen van Flora, Joel, Lorna, Saif en de andere eilandbewoners op een hele feestelijke manier afgesloten. Vandaag lees je mijn recensie van dit laatste deel!

In het laatste en vijfde deel van Jenny Colgans Café Zon & Zee-serie is Flora’s hotel op het Schotse eiland Mure in de ban van de veeleisende Olivia die er haar Grootse Huwelijk met Alles Erop en Eraan wil vieren.

Tussendoor probeert Flora ook haar eigen bruiloft met Joel te organiseren. Maar dan blijkt Joel ineens een totaal ander idee te hebben over hoe hun huwelijksdag eruit moet zien.

En dan zijn er Lorna en Saif. De plaatselijke schooldirectrice en de huisarts houden hun relatie wanhopig geheim om zijn zonen te beschermen. Maar als zij zo goed om de jongens denken, wie zorgt er dan voor hen?

Allereerst, ik vond het echt een feestje om weer terug te zijn. De sfeer zit er supergoed in en het voelt alsof je helemaal niet weg bent geweest. Ik heb de voorgaande delen niet altijd met enorm veel plezier gelezen, maar dit was echt een heerlijke afsluiter. Alle personages komen voorbij, ze krijgen (bijna) allemaal een mooi einde, maar tegelijkertijd heb je de welbekende drama die een mooie draad door het verhaal vormt. Het is wederom een perfect small town (of eigenlijk island) feelgood, precies zoals we van Colgan gewend zijn en waar je absoluut je hart bij kunt ophalen.

Na vier delen kan het soms best wel lastig zijn om weer iets nieuws te bedenken, zeker als je ook andere series in dezelfde sfeer schrijft. Maar Jenny Colgan krijgt het gewoon voor elkaar om elke keer weer een nieuwe twist en een originele draai aan het verhaal te geven. Natuurlijk is niet alles nieuw, maar het blijft spannend en origineel genoeg om je de hele tijd hooked te laten zijn. Ik vind vooral de verhaallijn van Saif en Lorna echt heel erg tof en die stukjes heb ik vooral verslonden.

Maar hallo, dit boek wordt neergezet als het laatste deel, maar dat kan echt niet hoor. Ja, het is een fijne afsluiter, maar ik ben met vragen achtergebleven. Ik wil meer weten, ik wil nog meer en nog een keer met deze personages meeleven. Vooral het einde van twee personages (sorry, dit kan ik niet prijsgeven zonder te spoilen, maar DM me maar als je het gelezen hebt) vond ik echt niet bevredigend. I WANT MORE! Dus hopelijk komt Colgan toch nog terug op haar beslissing en komt er gewoon nog een 6e deel (of in ieder geval een novelle).

Voor de fans is dit een heerlijk zesde deel. Je kunt je heerlijk verliezen, zult de tijd ongetwijfeld even helemaal uit het oog verliezen en het is fijn om oude bekenden weer eventjes te zien. Dikke aanrader, dus!

Heb jij deze serie al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een eilandbruiloft ♥ Auteur: Jenny Colgan ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789021030814 ♥ ISBN: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel LS Amsterdam! 

Lees hier mijn recensies van de andere delen:
Café zon & zee (deel 1)
Het eindeloze strand (deel 2)

Wintereiland (deel 3)
Het eilandhotel (deel 4)

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik ben het met je eens… dit 5e deel kan en mag het laatste boek niet zijn 🫢 Neen, daarvoor is het einde te hartverscheurend…
    Of leef ik mij gewoon veel te hard in de personages in?
    Shout out naar Jenny Colgan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.