Het eilandhotel – Jenny Colgan

Jenny Colgan is niet meer weg te denken in het Nederlandse feelgoodlandschap. Elk jaar komen er meerdere boeken van deze auteur uit, dus er is altijd genoeg te lezen. Vorige maand verscheen het vierde deel in de Mure-serie en vandaag lees je mijn recensie!

Wanneer Flora McKenzie samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland probeert om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten, blijkt dat minder eenvoudig dan gedacht. Maretakken, glühwein en vrede op aarde – wie wil dat nou niet? Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen… Krijgt Flora alles voor elkaar voor de Grote Opening?

Yes, mijn eerste kerstboek van dit jaar is een feit! Ik reisde in mijn eerste kerstboek van 2021 af naar Mure en dat voelde echt een beetje als thuiskomen. Het was alweer een tijdje geleden dat ik de leuke mensen van het eiland Mure had gezien, dus het was leuk om weer even bij te kletsen en te leren wat er allemaal was gebeurd in de tussentijd. En er is veel gebeurd! Zoals altijd weet Jenny Colgan door haar fijne schrijfstijl je direct het verhaal in te trekken.

Waar ik in het begin wel behoorlijk veel moeite mee had, was de sfeer. Een groot deel van het boek is behoorlijk deprimerend en er zit weinig feelgood in. Het deed me ergens een beetje denken aan het tweede deel in de serie, die ik destijds vond tegenvallen, juist door het deprimerende randje. Gelukkig verandert dit in Het eilandhotel in de loop van het verhaal wel, waardoor je tegen het einde toch wel een fijne feelgoodachtig kerstboek aan het lezen bent. Maar in het begin was iedereen voor mijn smaak te depressief en te negatief, waardoor dit boek geen nieuwe favoriet van Jenny Colgan is geworden.

De schrijfstijl is precies zoals je gewend bent van deze serie. Alle personages – die allemaal heel erg goed zijn uitgewerkt – krijgen hun eigen stem en eigen perspectief, waardoor je iedereen goed leert kennen. Ondanks dat er heel veel personages een rol spelen en in dit deel ook weer nieuwe mensen en vrienden worden geïntroduceerd, is geen enkel personage teveel of overbodig. Daarnaast heeft Jenny Colgan ook nog voldoende ruimte opengelaten voor een vervolg deel (die vorige keer dan ook is aangetoond). Ondanks dat dit boek geen nieuwe favoriet is, kijk ik daar stiekem toch wel heel erg naar uit!

Fans van Jenny Colgan en fans van het eiland Mure kunnen hun hart weer ophalen. Er zijn weer een aantal puzzelstukjes bij de puzzel van alle lieve personages van Mure bijgekomen en het was een feestje om weer mee te lezen. Enne, extra fijne bonus dat het een kerstboek is natuurlijk!

Heb jij deze serie al gelezen van Jenny Colgan?

Liefs,
Marleen

Titel: Het eilandhotel ♥ Auteur: Jenny Colgan ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 314 ♥ ISBN: 9789024596744 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel LS Amsterdam! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.