De academie – Astrid Boonstoppel

Vorige maand deelde ik op Instagram een vrij geheimzinnige foto met een wit kraagje en de hashtag #ikbentoegelaten. Veel van jullie waren nieuwsgierig wat dit betekende en een week later kon ik bekend maken dat deze toffe actie in het teken stond van De Academie, het nieuwste boek van Astrid Boonstoppel. Ik mocht ook het boek ontvangen en vandaag lees je mijn recensie!

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

De Academie is het tweede boek van Astrid, maar ik had in Dit is hoe het ging al gelezen dat ze een auteur is die je in de gaten moet houden. En wauw, Astrid kan schrijven hoor! Haar schrijfstijl is enorm verslavend en het is moeilijk om dit boek weg te leggen. In korte hoofdstukjes vanuit verschillende personages neemt ze je mee in de bijzondere wereld van de Academie. De sfeer die neer is gezet is heel bijzonder en op sommige momenten bijna griezelig. Het boek begint met een quote van Jane Eyre en heel toevallig ben ik die klassieker op dit moment aan het lezen. Op een bepaalde manier kwam de sfeer daardoor nog sterker naar voren.

Je leest het boek dus vanuit meerdere perspectieven, maar vooral uit Em. Zij is een van de vier meisjes die dit jaar zijn toegelaten tot de Academie. Waar ze eerst heel enthousiast en trots is, blijkt  uiteindelijk dat de Academie toch iets anders is dan ze in eerste instantie had verwacht. De auteur heeft dit echt op een hele subtiele wijze verweven in het verhaal zodat het erin sluipt en opeens voor je neus staat, maar ook niet helemaal vanuit de lucht komt vallen.

Het boek eindigt met een bijzondere en geweldige twist. Ik heb echt enorm genoten van de spanning die er langzaam in sluit en het einde. Het verhaal heeft een prachtige boodschap in een heel sterk jasje. Dit boek verdient het om vertaald te worden en zo een nog groter publiek dan alleen Nederland te bereiken. Als er af en toe niet verwezen werd naar bijvoorbeeld Amsterdam zou je zomaar geloven dat dit een vertaling uit de VS is. Echt een fantastische topper, dus lezen die hap!

Na Dit is hoe het ging wist ik al dat Astrid Boonstoppel kon schrijven, maar dat heeft ze nog maar eens bewezen met De academie. Wat. Een. Boek! Ga dit boek lezen, je gaat er geen spijt van krijgen!

Staat dit boek al op jouw TBR?

Liefs
Marleen

Titel: De academie ♥ Auteur: Astrid Boonstoppel ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 245 ♥ ISBN: 9789463492225 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Blossom Books!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.