Alleen maar jij – Mia Sheridan

Vorig jaar las ik Stilte, het Nederlandse debuut van Mia Sheridan. Dat boek vond ik al fantastisch en ik kon niet wachten op haar tweede boek dat vertaald zou worden. Deze maand was het dan zover en ligt Alleen maar jij in de winkels! Ik had het geluk dat ik deze NA ruim voor de verschijningsdatum mocht lezen voor Hebban en wauw, wat heb ik wederom genoten. Vandaag lees je mijn recensie!

Dit is het verhaal van een jonge vrouw die weliswaar beschadigd is, maar niet gebroken. Crystal weet nu hoe ze het leven moet aanpakken. Liefde brengt pijn met zich mee, dus het is beter om niet lief te hebben. Daarom bouwt ze een muur om haar hart en houdt ze afstand van alle mannen.

Maar dan komt Gabriel haar leven binnen. Ondanks zijn donkere verleden is hij duidelijk een goede man. En hoewel Crystal weet wat ze hiermee riskeert, voelt ze zich onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Ze wordt gedwongen om al haar overtuigingen te herzien – of zou ze nog terug kunnen naar haar veilige fort, nu ze de liefde heeft leren kennen?

Ik had niet verwacht dat het mogelijk zou zijn, maar ik vind Alleen maar jij zelfs nog beter dan Stilte. Wederom wilde ik aan de ene kant zo lang mogelijk over het fantastische verhaal doen, maar aan de andere kant wilde ik als een speer door het verhaal gaan en zoveel mogelijk vooral zo snel mogelijk ontdekken. Mia Sheridan heeft het voor elkaar gekregen om een ongelofelijk levendig verhaal op papier te zetten dat het bijna lijkt alsof Ellie en Gabriel echte personages zijn.

Zoals ik al zei is het verhaal ontzettend levendig, mar vooral de rauwheid en de overvloed aan emoties die volop aanwezig zijn maken dit boek helemaal een echte must read. Verwacht absoluut geen luchtig verhaal, maar bereid je voor op all the feels bij elke pagina die je om slaat en laat je overspoelen en meenemen door de heftige en ontroerende momenten die Ellie en Gabriel helaas hebben meegemaakt en nog meemaken. Je kunt dit boek niet anders dan met een brok in je keel lezen. Aan de ene kant is het verhaal heel erg hoopvol en vol licht, maar tegelijkertijd ook zo duister en rauw. Mia Sheridan heeft het voor elkaar gekregen om hier een perfecte balans in te vinden en je te overspoelen met haar woorden.

Net als in elke NA hebben de hoofdpersonages heel wat meegemaakt en dat is in Alleen maar jij niet anders. Toch is het niet een standaard roman/dertien in een dozijn. Mia Sheridan heeft het toch voor elkaar gekregen om alle drama een originele twist te geven en het allemaal net iets anders dan anders te maken. Net als bij Stilte is de man hier juist niet zo’n stoere vent die voordat hij het juiste meisje leert kennen als een enorme player door het leven gaat, maar juist een ongelofelijke lieverd (en dat klinkt misschien een beetje kleinerend, maar is het absoluut niet) die ondanks de drama sterk in zijn schoenen staat, maar wel een duwtje in de rug nodig heeft.

Alleen maar jij is een prachtige, hoopvolle, maar tegelijkertijd zo’n rauwe roman die je van je sokken blaast, maar tegelijkertijd ook een plekje in je hart krijgt. Voor mij is dit boek echt beter dan Stilte (hoewel dat boek echt al een pareltje is), kun je nagaan. Fan van NA? Lees ab-so-luut dit boek. Niet zo’n fan? Geef dit boek alsjeblieft een kans?!

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Alleen maar jij ♥ Auteur: Mia Sheridan ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 376 ♥ ISBN: 9789401914215 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek mogen ontvangen voor een artikel op Hebban. 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Ik ben nu ook bezig met het schrijven van mijn recensie. Je hebt trouwens wel een enorme spoiler in je recensie staan, een naam. Als je snapt wat ik bedoel 🙂

  2. Wat een heerlijke recensie, Marleen. Dank daarvoor en ja, Mia Sheridan weet je als lezer te raken. Kippenvelmomenten aan de lopende band.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.