Zomer 2023 – boeken om naar uit te kijken

Yes, daar ben ik weer met een van de fijnste artikeltjes, namelijk een uitgebreide lijst met boeken die komende zomer verschijnen. Dus eh, verstop je pinpas, want hier word je hebberig van!

As always heb ik de boeken per maand genoteerd. Dikgedrukt betekent dat ik er heel erg naar uitkijk. Schuingedrukt betekent misschien ooit of als ik ‘m bijvoorbeeld al in het Engels heb gelezen en ik je deze niet wil onthouden.

MEI

Officieel hoort mei nog bij de voorjaarscatalogus, maar ik kwam deze twee boeken tegen, dus ik heb ze voor de zekerheid opgeschreven. Ik ben zelf enorm benieuwd naar Falling hard for the royal guard, deze verschijnt tegelijk met de Engelse. Het boek van Carley Fortune ga ik denk ik in het Engels lezen.

Ik zie je bij het meer – Carley Fortune (16 mei, Best of YA)
Falling Hard for the Royal Guard – Megan Clawson (23 mei, HarperCollins)

JUNI

Ik vind het bijna jammer dat we er niet zijn in juni, maar gelukkig heb ik boekenbonnen waarmee ik bij thuiskomst een hele lading boeken kan kopen. Ik zal bij thuiskomst in ieder geval naar de boekwinkel rennen voor De donkere kroon en De kleuren van schaduw.  En verder tip ik je heel graag People we meet on vacation, Things we never get over en Niet weg te poetsen. 

Op één voorwaarde – Lauren Asher (1 juni, Love Books)
Meester Leonie – Leonie van der Grinten (6 juni, HarperCollins)
People we meet on vacation – Emily Henry (6 juni, The House of Books)
Hoe vermoord ik mijn familie – Bella Mackie (6 juni, The House of Books)
I Kissed Shara Wheeler – Casey McQuiston (7 juni, Zomer & Keuning)
Someone new – Laura Kneidl (7 juni, Zomer & Keuning)
De kleuren van schaduw – V.E. Schwab (20 juni, Boekerij)
Pineapple Street – Jenny Jackson (20 juni, LS Amsterdam)
Things we never get over – Lucy Score (21 juni, Zomer & Keuning)
Exodus – Kate Stewart (22 juni, Boekerij)
Niet weg te poetsen – Mazey Eddings (23 juni, April Books)
Een eigenwijze gravin – Sophie Irwin (26 juni, Boekerij)
Eiland in zicht – Trish Doller (27 juni, April Books)
Eindelijk mezelf – Matt Cain (27 juni, Fontein)
Boven de wolken- Jenny Colgan (27 juni, LS Amsterdam)
De donkere kroon – Sarah J. Maas (27 juni, Boekerij)
This book will make you feel something – Florence Bark (28 juni, LS Amsterdam)

 JULI

Er verschijnen zoveel limited editions in juli, daar gaat mijn geld! Ik kijk vooral enorm uit naar het tweede deel van Maxton Hall en natuurlijk gaat Stad van geesten op mijn to buy lijst! O, enne, het nieuwe boek van Chloe Liese is fantastisch!

Heart Bones – Colleen Hoover (5 juli, Zomer & Keuning)
Husband Material – Alexis Hall (5 juli, Zomer & Keuning)
De geheimen van Maxton Hall College – Mona Kasten (6 juli, Boekerij)
De laatste dag – Cesca Major (13 juli, Boekerij)
Eeuwig en voor altijd – Chloe Liese (13 juli, Love Books)
Houden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim (19 juli, Boekerij) – cadeau-editie)
Koningin van de onderwereld – Bea Fitzgerald (20 juli, Best of YA)
Stad van geesten – V.E. Schwab (25 juli, Boekerij)
A touch of darkness – Scarlett St. Clair (26 juli, Zomer & Keuning)

AUGUSTUS

Ik heb Haar allerbeste fout al gelezen en dit was een van mijn favoriete boeken van vorig jaar, dus die wil ik je in ieder geval tippen! Ook staat natuurlijk het nieuwe boek van Alice Oseman op mijn wishlist. En hallo, een nieuwe boek van Jennifer Lynn Barnes? NEED IT!

Solitaire – Alice Oseman (8 augustus, Best of YA)
Binnen de lijntjes – Mireille Versteeg (9 augustus, Boekerij)
Haar allerbeste fout – Mazey Eddings (15 augustus, April Books)
Het verlangen van Lucy Hart – Meg Shaffer (16 augustus, Fontein)
Someone else – Laura Kneidl (21 Augustus, Zomer & Keuning)
Uit het oog – Morgane Moncomble (22 augustus, April Books)
Rendez-vous op Montmartre – Mrijam Mieserius (22 augustus, LS Amsterdam)
De Hawthorne-broers – Jennifer Lynn Barnes (29 augustus, Blossom Books)
Ijsbreker – Hannah Grace (31 augustus, Love Books)

SEPTEMBER

Ooooh, ik kijk zo uit naar De prins van trots, het eerste deel eindigde namelijk in een cliffhanger, dus I need it! Tijdens onze wereldreis gaan we ook naar Japan, dus ik ben daarom heel benieuwd naar het nieuwe boek van Bianca Toeps.

Het boomhuis in het bos – T.J Klune (1 september, Volt)
Dit boek is dodelijk – Ravena Guron (5 september, Volt)
Liegen zul je – Jeffrey Dral (5 september, Volt)
Het Amerikaanse dating experiment – Elena Armas (6 september, Zomer & Keuning)
Alle wegen leiden naar Rhodes – Mariana Zapata (8 september, April Books)
Nieuwe thriller Colleen Hoover (12 september, Fontein)
De prins van trots – Kerri Maniscalco (12 september, Boekerij)
Een valse noot – Julia Quinn (20 september, Boekerij)
De erfgenaam – Dylan Allen (20 september, April Books)
De huwbare miljonairsdochter – Krystal Marquis (20 september, Zomer & Keuning)
De avonturen van Amina al-Sirafi – Shannon Chakraborty (26 september, Boekerij)
Deze autist ging naar Japan – Bianca Toeps (26 september, Blossom Books)

ZOVEEL MOOIE BOEKEN! Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Oh deze lijst is verschrikkelijk slecht voor de TBR en de rekening! Ik heb er al een aantal op mijn TBR of gelezen. Ik vind het raar dat de boeken van Carley Fortune door een YA uitgeverij worden opgepakt, want zo YA zijn ze niet. De hoofdpersonen zijn 30.

    Ik kijk ook erg uit naar de boeken van Laura Kneidl. Gaat Colleen Hoover naar een andere uitgever?

  2. Wat komen er ontzettend veel mooie boeken uit! Ik kijk enorm uit naar de boeken van Laura Kneidl, Een eigenwijze gravin, Hoe vermoord ik mijn familie en Alle wegen naar Rhodes (al heb ik hier de Engelse versie van). Genoeg te lezen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.