Een onverwacht duet – Julia Quinn

Waarschijnlijk kun je net als ik geen genoeg krijgen van de boeken van Julia Quinn. Gelukkig lijken we nog lang niet klaar te zijn, want sinds vorige maand ligt er het eerste deel in een nieuwe serie in de winkels! Een onverwacht duet is het eerste deel in de Smythe-Smith-serie en ik kan je alvast verklappen: het was weer een feestje. Maar dat kan toch ook bijna niet anders? Vandaag lees je mijn recensie!

Honoria Smythe-Smith, de jongste kleindochter van de graaf van Winstead, speelt viool in het Smythe-Smith-kwartet. Ze weet heel goed dat ze vreselijk slecht zijn. Sterker nog, ze geeft haar neven en nichten volmondig gelijk als ze zeggen dat zij waarschijnlijk de slechtste van het stel is.

Marcus Holroyd is de beste vriend van Honoria’s broer, Daniel, die in ballingschap leeft in het buitenland. Marcus heeft beloofd op Honoria te letten en neemt zijn verantwoordelijkheid zeer serieus. Maar er staat hem nogal wat te wachten wanneer Honoria naar Cambridge vertrekt, vastbesloten om tegen het einde van het seizoen te trouwen. Ze heeft haar oog laten vallen op de enige ongetrouwde Bridgerton. Als hij niet gevoelig blijkt voor haar avances, is het aan Marcus om nog op tijd binnen te vallen en haar hart te stelen voor de start van de muziekavond.

Wat ik altijd heel bijzonder vind aan de boeken van Julia Quinn dat ik er altijd doorheen vlieg en dat ze niet weg te leggen zijn. Zo heb ik dit boek (met 366 pagina’s) bijna in één zit uitgelezen. Het is puur genieten, je verdwijnt even compleet in een heerlijke fictieve wereld en het is zwijmelen in het kwadraat. Daarin stelt Quinn nooit teleur en na 13 boeken weet ze er daarnaast ook altijd nog een originele draai aan te geven.

In Een onverwacht duet speelt het verhaal zich grotendeels af rondom het ziektebed (en ik ben een enorme sucker voor verhalen waar een van de personages voor de ander zorgt), dus genieten! Door deze insteek te kiezen heeft de auteur een heel clichématig idee in een fijn jasje gestoken.En is er iets romantischer dan voor de ander zorgen? Tel daarbij wat hallucinaties van de koorts, doodsangsten of het allemaal wel goedkomt en eeuwige dankbaarheid bij op en ik ben helemaal om.

Wat ook enorm tof is, ondanks dat dit weer een nieuwe serie is, dat er steeds een overlap is met de andere boeken. Dit boek speelt zich af rondom Een man van stand (Bridgerton #8) en ik vond het heel erg leuk om van ‘de zijkant’ ook een kijkje in die wereld te krijgen. Let wel op, de flaptekst suggereert dat de Bridgertons een rol spelen, maar die is echt minimaal. Maar desondanks is de sfeer exact hetzelfde als in haar andere boeken, dus het voelde na twaalf boeken bijna als thuiskomen.

Wederom een verhaal om bij weg te dromen. Fan van Bridgerton en Julia Quinn? Dan mag je deze echt niet missen! Enjoy!

Wat is jouw favoriete boek van Julia Quinn?

Liefs,
Marleen

Titel: Een. onverwacht duet ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 366 ♥ ISBN: 9789022596999 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.