Dochter van de scharlaken rozen – Chloe Gong

These Violent Delights van Chloe Gong stond al een hele tijd op mijn TBR, maar ik was er nog niet aan toegekomen. Extra fijn dus dat Boekerij dit boek heeft vertaald en in een wel heel mooi jasje heeft gestoken! Vandaag lees je mijn recensie van De dochter van de scharlaken rozen.

Shanghai, 1926. Een bloedvete tussen twee bendes kleurt de ­straten rood en laat de stad achter in hulpeloze chaos. In het oog van de storm staat Juliette Cai: de achttienjarige erfgename van de Scharlaken Rozen, een netwerk van criminelen dat zich ver boven de wet waant. Hun enige rivalen zijn de Witte Magnolia’s, een beruchte bende die al generatieslang tegen de Scharlaken Rozen vecht. Aan het hoofd staat hun erfgenaam, Roma Montagov, Juliette‘s eerste liefde… en de eerste die haar verried.

De genadeloze machtsstrijd is niet het enige wat de straten onveilig maakt. Een duistere kracht drijft mensen letterlijk tot waanzin. Als de eerste dodelijke slachtoffers vallen, wordt de noodtoestand uitgeroepen. Is het een besmettelijke ziekte? Schuilt er een monster in de schaduwen? Als erfgenamen van de machtigste bendes zullen Juliette en Roma hun krachten moeten bundelen om de inwoners te beschermen. Voordat er niemand meer is om over te heersen.

Allereest, wat een enorm toffe en originele sfeer! Puur genieten dit en vooral zo goed uitgewerkt. Ik ging enorm goed op het stukje geschiedenis, met een vleugje fantasy. Uit alles wat je leest voel je dat Chloe Gong weet wat ze doet en ze doet het zo goed! Ik hou van het stukje Shanghai en vooral het Shanghai in het begin van de vorige eeuw. Het geeft het hele verhaal zo’n toffe twist. Eentje die je absoluut moet lezen.

Hoewel ik niet de grootste fan ben van een hervertelling van Romeo en Julia, is dit er wel eentje die heel erg goed is uitgewerkt. Chloe Gong weet hoe je het hele starcrossed lovers goed moet neerzetten en ze heeft veel elementen van het toneelstuk van Shakespeare heel tof verwerkt. De dochter van Scharlaken rozen is het eerste deel in een duologie en naast dat ik natuurlijk heel nieuwsgierig ben naar het tweede deel, ben ik ook heel benieuwd hoe ze in dit tweede deel Romeo en Julia gaat verwerken.

Het fantasy gedeelte was tof en goed geschreven, maar het voelde voor mij niet helemaal nodig? Voor mij was dit verhaal nog sterker geweest als het geen fantasy was geweest. Nogmaals, het verhaal is tof en alles klopt (en het past natuurlijk perfect in het Best of Fantasy fonds van Boekerij met deze mooie limited edition), maar ik denk dat er hier meerdere mogelijkheden waren om het boek net wat realistischer te houden.

Ik ben fan. Ik kan niet wachten op het volgende deel en ik ben heel benieuwd wat voor pareltje Boekerij daar weer van gaat maken.

Wat is de laatste hervertelling die jij hebt gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De dochter van de scharlaken rozen ♥ Auteur: Chloe Gong ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 437 ♥ ISBN: 9789022598160 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.