Alles voor jou – Wendy Brokers

Wendy Brokers is voor mij een auteur van Nederlandse bodem van wie ik eigenlijk elk boek wil lezen. Zo ook haar nieuwste boek, en eerste deel in een nieuwe serie, Alles voor jou. Dit boek is het eerste deel in een vierdelige Kobo Original-serie. Ik mocht een digitaal exemplaar ontvangen van Kobo en vandaag lees je mijn recensie! 

Bibi heeft één onvoorwaardelijke liefde in haar leven: haar zoontje Kai van bijna zes. Met zijn verwekker heeft ze geen contact meer, maar als tienermoeder kon ze gelukkig rekenen op de steun van haar familie. Mannen hebben Bibi alleen maar teleurgesteld. Ze heeft nu haar handen vol aan het opvoeden van Kai en het runnen van de lunchroom Knus, samen met haar beste vriendin. Toch knaagt het dat er niemand is met wie ze lief en leed kan delen.

Lars is op zijn dertigste opnieuw single na een lange relatie. Zijn werk als ambulanceverpleegkundige is al net zo passé. Hij is niet op zoek naar een nieuwe liefde, daarvoor zal hij eerst zichzelf moeten terugvinden. Als hij komt lunchen bij Knus loopt hij Bibi, letterlijk, tegen het lijf. Waarom maakt deze jonge moeder zo veel in hem los? Kan Bibi het antwoord zijn op de issues die hij met zich meedraagt? En is hem die kans op liefde gegund?

Ik vind dit een behoorlijk lastige recensie om te schrijven. Dit boek is namelijk, net als Wendy’s andere boeken, weer goed uitgewerkt, het zit goed in elkaar en de personages staan goed op papier. Het is met recht weer een ‘Wendy’ boek te noemen. Het is een beetje in de sfeer van de Eindeloos-serie (het is niet voor niets een spin-off) en een aantal bekende personages komen langs. Dit zorgt ervoor dat fans van Wendy’s boeken echt hun hart kunnen ophalen, want alles wat je in een Wendy-boek zoekt, zit erin. Emoties, heftige onderwerpen die ongelofelijk goed zijn uitgewerkt en uitgezocht en natuurlijk de kenmerkende, uitgebreide schrijfstijl die zo kenmerkend is voor de auteur.

Maar waarom vind je het dan zo’n moeilijke recensie, zal je vragen? Dat komt omdat dit boek me niet zo wist te trekken, ondanks dat het alles heeft wat ik normaal gesproken goed vind aan een boek van Wendy Brokers. Ik heb nog steeds genoten, maar Alles voor jou had voor mij niet die wow-factor. Dat kwam deels omdat ik Lars niet zo’n likeable personage vond. Hij is goed op papier gezet en zijn beweegredenen zijn echt duidelijk, maar alsnog gingen bij hem mijn nekharen overeind staan (inclusief wat rode vlaggetjes). Zijn achtergrond en issues zijn goed uitgewerkt en je kunt echt uit alles merken dat de auteur hier bizar veel onderzoek naar heeft gedaan, maar het kwam net niet lekker op mij over.

Bibi daarentegen vond ik wel erg leuk. Ik had niet de hele tijd het idee dat ik met een drieëntwintigjarige te maken had, maar dat zal ook deels door haar situatie komen. Ik vond haar achtergrond fijn en Kai is gewoon een schatje. Ze is lekker mondig en hoe leuk klinkt Knus? Wil ik heen, haha! En dit deel heeft me ook zeker nieuwsgierig gemaakt naar het deel van Fedde (dat volgens mij het tweede deel is, dus lang hoeven we daar gelukkig niet op te wachten.

Fans van Wendy’s boeken kunnen weer los met deze nieuwe serie. Enne, lees je niet digitaal? De paperback laat niet lang meer op zich wachten!

Heb jij al eens een boek van Wendy gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Alles voor jou ♥ Auteur: Wendy Brokers ♥ Uitgeverij: Kobo Original (i.s.m. Boekerij)
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9781774539163 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar van Kobo, dankjewel Kobo! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.