Falling hard for the royal guard – Megan Clawson

Maanden geleden, tijdens onze wereldreis, kocht ik het ebook van Falling hard for the royal guard. Het boek speelt zich af in Londen en dan heb je me al. Toch bleef het nog lang ongelezen op mijn ereader staan, tot twee weken geleden! Toen gingen we namelijk naar Londen en zeg nu zelf, is er een beter moment om dit boek te lezen? Dacht ik ook niet. Vandaag lees je mijn recensie!

Niet iedereen kan het zeggen, maar de zesentwintigjarige Maggie Moore wel: ze woont in een écht kasteel, de Tower of London! Ondanks dat romantische feit is het nog niet gelukt haar prins op het witte paard te vinden. Ook zijn er geen ridders die zich verdringen voor de ophaalbrug. Dus dan maar op Tinder, besluit ze.

Na een aantal mislukte dates en een stalkerige ex begint ze te geloven dat er geen leuke mannen bestaan, tot ze Royal Guard Freddie tegen het goddelijke lijf loopt. Deze man zou het weleens kunnen zijn. Maar hoe trek je de aandacht van iemand die erin getraind is om iedereen te negeren? Maggie vindt het een uitdaging… Lukt het haar zijn gezicht uit de plooi te halen en hem tot een kus te verleiden?

Ondanks dat ik heel enthousiast het ebook had gekocht, waren mijn verwachtingen niet al te hoog? Ik verwachtte een vermakelijk verhaal, maar afgezien van dat verwachtte ik weinig. Maar dit boek was zo leuk! Ik heb echt enorm genoten en kijk dan ook enorm uit naar het volgende boek van deze auteur. Dit is echt zo’n gevalletje van zoveel leuker dan ik van te voren had verwacht. De sfeer zit er mega goed in, het lijkt alsof je zelf in Londen loopt én de personages zijn echt heel erg leuk. Dus kortom, een dikke tip haha!

Ga je er dan helemaal niets meer over zeggen? Tuurlijk wel. Zoals ik al schreef zit de sfeer er heel erg goed in. Het lijkt alsof je zelf onderdeel bent van het leven in de Tower en alle weetjes, feitjes en kennis die de auteur overduidelijk heeft worden op een heerlijke, maar subtiele wijze door het verhaal verweven. Dit boek leest leuker dan een geschiedenisboek en waarschijnlijk weet je aan het einde net zoveel. Het is echt een toffe wereld en de geschiedenis en tradities maakt het echt iets waar je meer over wilt weten. En is er een leukere manier om dat te doen met een romance boek? Precies.

Ik moet wel zeggen, ik vond Maggie in het begin wel een beetje sneu. Haar karakter en dat alles tegen zit wordt behoorlijk uitvergroot, wat aan de ene kant wel zorgt voor humor, maar er tegelijk voor zorgt dat je haar een gewoon een schop onder haar kont wil geven. Gelukkig komt daar gedurende het verhaal wel verandering in, waardoor je de rest van het boek alleen maar voor haar wil juichen. Het einde voelde een beetje snel, maar wel als een sprookje, wat natuurlijk weer perfect bij het boek past.

Ik had dus echt niet verwacht dat ik dit boek zo leuk zou vinden, maar ik ben absoluut positief verrast. Dikke tip, zeker als Londen een van je favoriete steden is (zoals ondergetekende).

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Falling hard for the royal guard ♥ Auteur: Megan Clawson ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 368 ♥ ISBN: 9789402712940 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.