Mijn 10 favoriete boeken van 2023

2023 is bijna voorbij! Nog 2 dagen en dan zitten we in 2024! And what a year it was! Morgen blik ik terug op het hele jaar, maar vandaag zet ik eerst mijn 10 favoriete boeken op een rijtje. En hoewel ik echt hele toffe boeken (en ook veel boeken) heb gelezen, was het dit keer behoorlijk makkelijk om een top 10 te selecteren. Lees je mee?

De boeken staan in willekeurige volgorde, maar vier boeken hebben een hartje, die zijn nog net iets meer favoriet dan de andere zes.

Zolang de citroenbomen bloeien – Zoulfa Katouh
Een van de eerste boeken die ik dit jaar las (en ook nog onderdeel van de #12booksby12friends challenge) was gelijk een topper. Emotioneel, heftig en ontroerend, echt een boek dat iedereen zou moeten lezen.

Business or Pleasure – Rachel Lynn Solomon
Oooooh, dit boek was zo ontzettend fijn. Ik had het geluk dat ik ‘m al eerder mocht lezen, maar ik heb ook gelijk een exemplaar aan mijn kast toegevoegd. De chemie? PERFECTION! De seksscènes? PERFECTION? De verhaallijn? PER-FEC-TION! En ook nog eens fijn, het boek wordt komend voorjaar vertaald door LS Amsterdam.

The Right Move – Liz Tomforde
Op Instagram gaf ik de mannelijke hoofdpersoon Ryan Shay de award voor best book boyfriend and I stand by that. Hoewel, het derde deel is een hele goede tweede. Echt, dit boek heeft alles wat je in een goede romance zoekt. Ook dit boek wordt komend jaar vertaald, door Love Books!

Edwards keuze – Marijke Vos
Ik ben compleet omvergeblazen door dit boek en daarom hoort deze echt in dit rijtje thuis. Maar ook de rest van de serie is enorm genieten geblazen. Het is heel erg knap hoe Marijke Vos het heden en verleden met elkaar heeft verwikkeld en er een prachtig, mysterieus en vooral compleet verhaal van heeft weten te maken.

Love, Theoretically – Ali Hazelwood
Ali Hazelwood is na 3 boeken echt een favoriete auteur geworden. Ongelofelijk knap hoe zij met grotendeels steeds het zelfde trucje toch weer een compleet nieuw verhaal weet neer te zetten. Misschien is dit wel mijn favoriet tot nu? Maar goed, de Nederlandse lezers hoeven gelukkig niet lang te wachten, want dit voorjaar verschijnt de vertaling (Nederlandse uitgeverijen zijn lekker bezig, hè?).

Het verlangen van Lucy Hart – Meg Shaffer
O, dit boek heeft een plekje gekregen in mijn hart en gaat daar niet meer weg. Dit boek is zo lief, zo schattig, zo hoopvol. Echt, dit heb je nodig. Ik kan niet anders zeggen!

Things We Left Behind – Lucy Score
ENEMIES TO LOVERS DONE RIGHT! Dit boek is met afstand mijn favoriete boek in de serie, want was dit laatste deel goed. Verslavend, sterk, spicy, wauw! Echt, dit boek moet je lezen als je houdt van enemies to lovers, pining, spicy en romance. Echt, je gaat er geen spijt van krijgen. En ja, de vertaling verschijnt ook dit voorjaar… 😉

The Seven Year Slip – Ashley Poston
Deze was een klein twijfelgevalletje of het mijn ultieme top 10 zou halen, maar ik denk er nog regelmatig aan én het is gewoon een prachtig verhaal. Ik schreef op Instagram: Dit is een romantisch, emotioneel en hartverscheurend verhaal over de liefde van je leven tegenkomen op het verkeerde moment. Helaas nog geen berichten of dit boek vertaald gaat worden, maar ik duim van wel!

Fourth Wing – Rebecca Yarros ♥
Dit boek, mensen, DIT BOEK! Ik was heel erg huiverig of ik dit boek wel wilde lezen, want hoe kan dit boek zoveel positieve recensies hebben? Maar ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Geloof alles wat er over geschreven wordt en lees het! Ik lees op dit moment Iron Flame en ik hoop dat ik ‘m nog uitkrijg dit jaar. Maar wauw, de world building, de chemie tussen de hoofdpersonen, de draken, love it!

Kinderen krijgen is optioneel – Marloes de Vries
Als laatste een absolute topper en ook het enige non fictie boek in deze lijst: Kinderen krijgen is optioneel. Een knuffel in boekvorm en een boek waarbij ik me nog nooit zo begrepen heb gevoeld. Must read, voor iedereen, of je nu wel of geen kinderwens hebt.

Dit was mijn top 10! Binnenkort zal ik nog wat andere boeken delen op Instagram die mijn top 10 net niet hebben gehaald. Heb jij al een van deze boeken gelezen? En welke boeken mogen absoluut niet in jouw lijstje ontbreken?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.