23x in 2023

Dag 2023! Wat was je een bizar jaar! Toen ik vorig jaar op 31 december vooruitblikte op 2023 had ik niet verwacht dat ons jaar zoveel grote gebeurtenissen zou hebben. Tuurlijk, de wereldreis stond vast, maar dat we een kavel zouden kopen en ons huis zouden verkopen stond op dat moment nog niet op de planning. Vandaag – op de allerlaatste dag van een bizar jaar – blik ik aan de hand van 23 dingen terug op 2023. Kijk je mee?

 1. Een huis bouwen stond op 1 januari 2023 niet echt op het programma, maar op 11 januari kwam daar opeens verandering in. Op 11 januari namen we namelijk een optie op een bouwkavel in Deventer en kwamen we in een malle molen dat we een huis bouwen noemen. Met onze wereldreis precies 3 maanden later moesten we in die eerste drie maanden behoorlijk wat keuzes maken.
 2. En dus bouwden in 2023 ons eigen huis! Een droom die uitkwam/uitkomt en hoewel het huis nog niet helemaal af is (nog zo’n 4 maandjes), staat het huis er wel!
 3. In februari presenteerde ik een boekevenement bij Boekhandel Broekhuis in Deventer en dat was zo ontzettend leuk om te doen! Het was een gezellige avond met leuke auteurs, lezers en natuurlijk boeken! Hopelijk kan ik in 2024 nog een keer zoiets leuks doen!
 4. En als zelfstandig ondernemer heb ik dit jaar, naast mijn ‘normale’ werk ook drie boeken vertaald en mocht ik twee redactieopdrachten doen. Zo leuk en ik hoop echt dat ik dit in 2024 nog meer kan doen.
 5. Ook een hoogtepuntje: ik mocht aanschuiven als gast bij Liefteratuur, de feelgoodpodcast van Susan Muskee. Mocht je ‘m nog niet hebben geluisterd, ik was te gast in aflevering 5 van seizoen 1 en ik praatte over, jawel boekbloggen, en hier kun je ‘m terugluisteren.
 6. Ik ben over het algemeen niet de beste als het gaat om cadeautjes geven. Maar vorig jaar gaf ik Vin met kerst het spel Rummikub en we hebben bizar veel spelletjes gespeeld het afgelopen jaar. Het spel ligt standaard op de keukentafel en wordt zelden aan de kant geschoven. Dus dit kenmerkt absoluut ons jaar, haha.
 7. En hallo, we gingen op wereldreis! 2023 was een geweldig reisjaar met onze reis van 3,5 maand door de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea, Singapore, Bali en Turkije. Ruim 100 dagen waren we op reis en we hebben zoveel mooie dingen gezien en gedaan.
 8. Zo vlogen we business class vanuit Bali naar Istanbul met Singapore Airlines en dat was echt een bucketlist dingetje. En of course, we willen nu nooit meer anders, haha.
 9. Vinkten we nog een puntje af van onze bucketlist, want we sliepen twee nachten in het Marina Bay Sands, een van de mooiste hotels in Singapore. Dit was zo ongelofelijk tof om te doen en we hebben enorm genoten.
 10. En mijn favoriet van de wereldreis: de luchtballonen in Cappadocië. Ik kijk hier met zo’n fijn gevoel op terug, wat een magische momenten hebben we daar beleefd.
 11. Vin vierde zijn verjaardag op Hawaii. Ik vierde mijn verjaardag bij de Ikea in Duiven, verschil moet er wezen, toch? 😉
 12. In Japan knuffelden we met egeltjes en mini-biggetjes en deden we voor het eerst (en mogelijk ook voor het laatst) karaoke.
 13. En in Japan verkochten we ook nog ons huis. Hoe bizar! Voor onze wereldreis hadden we een afspraak gehad met een makelaar en besloten om ons huis ergens in oktober of november in de verkoop te zetten. Maar toen kregen we in Japan een berichtje van iemand die graag ons huis wilde kopen en ze had via via te horen gekregen dat wij gaan verhuizen. Dit blijft zo gek en in Osaka ondertekenden we het voorlopig koopcontract.
 14. En toen we terugkwamen stond ons huis op ons te wachten. Oké, de bouw was bij thuiskomst nog niet begonnen, maar we moesten wel pad voor een keuken, badkamer, toilet, trap, vloer… You get the point.
 15. Oké, toegegeven, 2023 was een jaar met veel hoogtepunten, maar ik vond het thuiskomen na 3,5 maand reizen ook heel erg zwaar. Die eerste maanden ben ik heel erg aan het zoeken geweest wat ik graag zou willen doen en hoe ik dat gevoel van vrijheid tijdens onze wereldreis langer kon volhouden. Gelukkig zit ik daar inmiddels wat beter in!
 16. In augustus waren Vin en ik 12,5 jaar samen en dat hebben we gevierd met een zelfgemaakte high tea met onze oudjes en oma. Wie vraagt hoe houd je (of Vin) het vol, geen idee.. 😛
 17. In september gingen we eindelijk naar de notaris. Iets later dan we hadden gehoopt, maar toen kon ook eindelijk de bouw beginnen.
 18. Ook een heerlijk moment: ik ging met papa naar de film Barbie. Barbie is echt een jeugdsentiment en het was zo leuk om hier met papa heen te gaan. En bonuspunten voor papa, die een roze t-shirt aanhad!
 19. Mocht je je afvragen, hadden jullie in 2023 nog niet genoeg gereisd? Nee! In september vlogen we voor een lang weekend naar Dublin en die stad heeft ons echt verrast. Gezellig, mooi en vol boekwinkels. Dikke tip!
 20. En in december gingen we voor vijf dagen naar London en dit was zo heerlijk! Het was fantastisch om weer terug te zijn in mijn favoriete stad ter wereld en ook nog vlak voor kerst? Perfectie!
 21. Na vijf jaar studeren haalde Vin in augustus zijn diploma. Ik zei het al, 2023 heeft zoveel grote momenten!
 22. En aangezien Vin net klaar was, besloot ik in november maar te beginnen met een studie. Oeps, haha!
 23. In 2023 las ik 210 boeken (misschien 211, afhankelijk hoeveel ik vandaag nog kan lezen ;)) en voegde ik 109 boeken toe aan mijn kast. Daarvan heb ik er 80 van gelezen. Prima eindstand, dacht ik zo!

Dat waren mijn 23 dingen uit 2023! Als laatste wil ik jou, lieve lezer, bedanken! Bedankt voor het lezen van mijn artikelen en posts op Instagram, het achterlaten van reacties. Ook door jou was 2023 een feestje!

Ik wens je een mooie jaarwisseling toe, eet een oliebol en dan zie ik je graag volgend jaar!

Liefs!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.