Nooit meer hetzelfde – Susan Muskee

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik van de leuke Susan Muskee de vraag of ik haar nieuwe boek – en haar debuut op papier – voor verschijning wilde lezen om een quote aan te leveren. Eh, ja natuurlijk! Ik ontving de eerste definitieve versie van Nooit meer hetzelfde, zo’n zeven maanden voor verschijning (dat blijft zo leuk!) en ik leverde een quote aan. Inmiddels ligt Nooit meer hetzelfde alweer een paar maanden in de winkels en ik ben er eindelijk aan toegekomen om er nog een keer in te duiken. Vandaag lees je mijn recensie!

Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar onlinecursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.

Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Allereerst, hoe tof is het dat mijn quote op de achterflap staat! Ik leverde ongeveer een jaar geleden mijn quote (Laat het maar aan Susan over om een prachtig, maar vooral origineel verhaal neer te zetten. Dit boek heeft het allemaal: humor, all the feels en een einde om verliefd op te worden.) aan en nu ik hem nog een keer heb gelezen (geluisterd), sta ik daar nog steeds vierkant achter. Met Susan Muskee zijn we echt een topauteur in Nederland rijker (maar dat wisten we natuurlijk al na haar digitale series).

Daarnaast, hoe tof is het dat Susan zelf het luisterboek heeft ingesproken? Ik heb het boek geluisterd en het was een feestje. Naast dat zij natuurlijk het beste alles kan overbrengen, was het ook zo leuk om voorgelezen te worden door Susan. De trots klinkt door de woorden, zo leuk! Dus mocht je (af en toe) een luisterboek op zetten, zet dan absoluut Nooit meer hetzelfde op. Je gaat er geen spijt van krijgen.

Als derde, dit boek is absoluut meer dan een feelgood. Het is onderdeel van World of Romance van HarperCollins, maar het is meer dan een romance. Nooit meer hetzelfde is een prachtig verhaal, met een diepere laag en met perfect neergezette personages. En ik schreef het al in mijn quote: het einde is om verliefd op te worden. Enorm sterk, origineel en een beter einde had dit boek niet kunnen hebben.

Ik was al fan en ik wist al dat Nooit meer hetzelfde heerlijk was, maar dat is in het luisterboek nog maar eens bevestigd. Echt, dit boek wil je lezen (en luisteren).

Heb jij al eens een boek van Susan Muskee gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Nooit meer hetzelfde ♥ Auteur: Susan Muskee ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 367 ♥ ISBN: 9789402710649 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.