This month’s Favoritez #75 – december 2022

En toen was 2022 weer voorbij. Voor mijn gevoel is de maand december best wel voorbijgevlogen. Het was een drukke, maar over het algemeen wel een hele leuke maand. Ik heb volgens mij niet al te veel foto’s gemaakt, maar hier komt alsnog het laatste maandoverzichtje van 2022! Lees je mee?

December begon met een gezellig avondje bij mijn ouders. Hoewel we officieel geen Sinterklaas vierden, lag er wel een lief cadeautje voor ons klaar. En we speelden spelletjes! Lang geleden dat we een potje Colonisten van Catan hebben gespeeld, maar het blijft zo’n leuk spel!

Jum, lekkere lunch!

En we besloten ook spontaan met Sinterklaas met z’n tweeën te gaan gourmetten, lekker heur!

Lezen in de trein, dit boek was zo leuk!

We gingen naar opnames van een nieuwe spelshow. We mogen er nog niet veel over zeggen, maar het is een tof programma en het was leuk om weer eens bij opnames aanwezig te zijn!

Home made soep én home made flammkuchen, zo lekker!

Ik maakte deze foto toen het zo ongelofelijk koud was, vanachter mijn kantoorraam was het leuk, totdat ik de trein in moest haha…

Zelfgemaakte macarons, dit keer met nutellavulling. Enorm lekker! We maakten deze macarons voor een lunch met vrienden bij ons thuis. We hadden allerlei lekkere dingen gemaakt, maar ik heb nul foto’s gemaakt, oeps!

Spontaan op een middag even Arnhem in voor de laatste kerstcadeautjes én een lekkere lunch!

Ik las in december ook de klassieker Alleen op de wereld. Dit is echt jeugdsentiment voor mij, maar ik was blijkbaar ook heel veel dingen vergeten. Heel leuk dus om deze nu een keertje te herlezen.

Blondies bij Brownies & Downies, lekker joh (mocht je je afvragen hoeveel foto’s ik nog ga delen van eten, er komt nog meer haha).

En ik ging ook even langs Broekhuis in Deventer waar de leuke Susan Muskee en Lisette Jonkman samen signeerden! Het was heel gezellig, zoals je ziet!

Laatste werkweek goed beginnen met koffie en een gevulde planner!

Bij ons begon kerst al op 23 december. Op die avond gaven we elkaar onze cadeautjes én we maakten gyoza’s. Ze waren zo goed gelukt en ZO LEKKER! Absoluut voor herhaling vatbaar!

Voor lieve Mango lag er natuurlijk iets onder de boom. Hij kreeg snoepjes (altijd goed natuurlijk) en een speelgoedwortel. Die is inmiddels al helemaal kapot, maar hij heeft er wel plezier mee gehad, ha!

Kerstavond vierden we bij mijn ouders, met cadeautjes, spelletjes én minipizzaatjes. Vet gezellig!

Eerste kerstochtend begonnen we lekker rustig in bed met koffie en een boek, voordat we naar mijn schoonouders gingen.

En een heel lekker ontbijtje: french toast van suikerbrood!

Ontbijtje van tweede kerstdag: cinnamon rolls!

Tweede kerstdag gingen we voor het eerst in jaren weer uiteten met z’n tweeën. We gingen voor een achtgangenmenu naar No11 in Deventer. Dikke aanrader en zeker voor herhaling vatbaar!

Deventer is zo mooi in het donker in de winter.

Mijn favoriete boeken van 2022, heb jij er hier al eentje van gelezen?

En het jaar sloten we af met vrienden in Champagne! Het was voor ons de eerste keer dat we in de winter in onze favoriete regio waren, maar het viel niet tegen! Reims was enorm mooi verlicht en er was een toffe kerstmarkt. Helaas zien de wijnvelden er wat minder spectaculair uit, maar we gaan hier zeker nog een keertje in de winter naartoe.

Oudjaarsavond brachten we door met gourmetten, spelletjes en natuurlijk champagne! Happy New Year!

Hoe was jouw maand december?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.