This year’s Favoritez – 2022

2022 was een bevlogen jaar (yes, ik ga echt heel cliché zijn). We hebben een aantal prachtige reizen gemaakt, ik heb behoorlijk wat stappen gezet op het gebied van werk en al met al kijk ik terug op best wel een fijn jaar. Kijk je mee met een jaaroverzichtje?

REIZEN

Zoals ik hierboven al schreef, we hebben in 2022 echt een paar geweldige reizen gemaakt. We zijn op 4 van mijn 5 favoriete plekken ter wereld geweest, dus ik mag absoluut niet klagen (doe ik ook zeker niet).

Ons jaar begon natuurlijk fantastisch in Mexico. De jaarwisseling vierden we met onze blote voeten op het strand op Isla Holbox en dat is denk ik mijn favoriete moment van dit jaar geweest (hoewel de rest van het jaar ook niet verkeerd was hoor, ha!).

In februari gingen we een weekendje naar Brugge, maar dat weekend viel helaas letterlijk in het water door de storm. We besloten namelijk een dag eerder weg te gaan, zodat we niet met windkracht 87 naar huis hoefden te rijden. Wel vonden we Brugge echt een heerlijke stad, dus we gaan echt nog een keertje terug (hopelijk wel met mooi weer, haha).

In april gingen we spontaan 4 dagen naar London en wat houd ik toch van deze stad. Echt een van mijn favoriete reisjes van dit jaar. We ontdekten onder andere Greenwich en dit is echt een nieuwe favoriete wijk geworden.

In juni gingen we naar Malta. Dat land stond al een tijdje op mijn bucketlist, maar eerlijk? Ik vond het een tegenvaller. Ik snap eerlijk gezegd niet wat iedereen hier nou zo geweldig aan vindt. Het was absoluut een heerlijke relax vakantie en ik heb lekker veel kunnen lezen, maar het eiland an sich? Mwa.

In juli én december gingen we naar Champagne. In juli met z’n tweeën en in december met vrienden. Beide keren hadden een heerlijke Airbnb op een perfecte plek. We deden nieuwe tourtjes bij champagnehuizen, hebben heerlijk genoten van de omgeving en vooral van het gezelschap. Helemaal top dus!

Onze ‘grote reis’ van dit jaar ging naar New York en Washington. We hadden allebei een enorm drukke periode achter de rug en hoewel we enorm veel zin hadden in deze trip, waren we ook een beetje bang dat we niet echt konden bij komen. Maar o my, het was zo geweldig! We hebben New York op een heerlijke relaxte manier ontdekt door vooral lekker te gaan wandelen en enkel doen waar we zin in hadden. We gingen onder andere naar een concert van Harry Styles (dit was echt geweldig), naar een sportwedstrijd van de New York Mets en hebben bij zoveel toffe hotspots gegeten. LOVE IT! Maar ook Washington was echt zo tof en nog veel leuker dan ik had verwacht en gehoopt. Hier wil ik zeker nog wel een keertje naar terug.

Kortom, een fantastisch reisjaar, maar… 2023 belooft nog beter te worden (binnenkort meer!)

WERK

Als ik terugdenk op 2022 dan speelde naast reizen werk ook een grote rol. Zo schreef ik me in maart in bij de Kamer van Koophandel als tekstschrijver en redacteur. Een grote stap, maar wel eentje die ik met veel plezier heb genomen. Favoritez was vanaf dat moment niet alleen een boekenblog meer, maar ook een echt bedrijf!

Toegegeven, in het begin was ik echt zoekende hoe ik het wilde inrichten. Ik werkte op dat moment (en werk nog steeds) 36 uur in loondienst en ik wilde er graag wat bij doen, maar hoe? Hoe kom je aan klanten? Wat ga ik precies doen?

En toen trok ik niet lang daarna de stoute schoenen aan en mailde ik Petra van April Books. April Books is een jonge uitgeverij die op dat moment net was begonnen met het uitgeven van heerlijke romance boeken. Ik vroeg Petra of ik haar wellicht kon helpen, we hebben koffiegedronken en sinds dat moment ondersteun ik Petra met een aantal dingen rondom de uitgeverij. Hoewel het niet exact de taken zijn waarmee ik me heb ingeschreven (namelijk redactie en tekstschrijven), vind ik het ontzettend leuk om te doen! Zo ben ik onder andere deels verantwoordelijk geweest voor het Annika Martin event (en de bijbehorende maand in november), zo leuk

Maar de klap op de vuurpijl was toch echt wel mijn eerste ‘grote’ opdracht, namelijk de vertaling van Best men. De vertaling verschijnt tegelijk met het origineel in mei en die vertaling heb ik dus gedaan! Hoe tof?! Hoewel het vertalen in het begin echt heel erg zoeken was, vind ik het zo ongelofelijk leuk om te doen!

Maar niet alleen als zelfstandig ondernemer heb ik veel meegemaakt in 2022. Ook qua werk in loondienst is er in 2022 het een en ander gebeurd. Ik werk voor de IND en kreeg in 2021 een vast contract. Ik ging ook in 2021 naar een nieuw team waar ik nog steeds met veel plezier werk. Echter kreeg ik in de zomer een kans om tijdelijk een andere functie uit te oefenen, namelijk als coördinator bij het loket in mijn eigen Deventer. Ik vond dit echt ontzettend leuk om te doen, heb heel erg veel geleerd, maar het was tegelijkertijd ook enorm heftig, zwaar en vermoeiend. Nadat dit korte project stopte, merkte ik dat ik heel graag meer van dit soort dingen wilde doen. Ik ben op zoek gegaan naar manieren om dit te kunnen doen, ik heb gesolliciteerd, maar uiteindelijk heb ik besloten om voor nu eventjes te blijven zitten waar ik zit. Voor nu zit ik namelijk goed, zeker in combinatie met mijn werk voor Favoritez én de plannen die we in dit nieuwe jaar hebben (I know, ik ben vaag en irritant, maar ik ga het heel snel delen).

Dus, een heel fijn jaar op het gebied van werk, waarin ik vooral ENORM veel heb geleerd. Zo fijn!

EN VERDER…

… zette ik het bloggen op een iets lager pitje, zowel Favoritez als de reisblog Who’s watching Mango? Voor Favoritez heb ik wat plannen in mijn hoofd voor het nieuwe jaar en ik wil heel graag (opnieuw en voor de zoveelste keer) nieuw leven in de reisblog blazen. Ik moet het alleen eventjes goed plannen met alles wat er verder nog speelt.

… ging ik op heel veel dates met heel veel leuke mensen. Dagjes weg met mama, dagjes met Janneke, leuke dates met Jennifer, etentjes/dagje dierentuin/weekendjes weg met Lau, etentjes met mijn ouders en natuurlijk heel veel fijne momenten met Vin. Voordat ik te zoetsappig word: lieve, leuke mensen, door jullie was 2022 onder andere echt heerlijk!

… heb ik ook nog behoorlijk wat kunnen lezen. Net iets minder dan de voorgaande jaren, maar als je hierboven alles hebt gelezen (heel knap, want het is echt een lang artikel geworden) is het nog steeds een prestatie, die 189 boeken. Mijn favorieten heb ik op Instagram gedeeld, mocht je nieuwsgierig zijn!

Dus, dit was mijn 2022! Hopelijk heb je dit artikel met veel plezier gelezen (ik heb het in ieder geval met heel veel plezier geschreven) en heb je zelf ook een heerlijk jaar gehad!

Heel veel liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.