De laatste zet – Jennifer Lynn Barnes

Vorig jaar (oké, in 2021) las ik in ongeveer een week tijd zowel De erfenis als De verloren erfgenaam. Van tevoren had ik verwacht dat de serie echt een beetje overhyped was, but boy I was wrong! Niet zo gek dus dat ik ook heel erg uitkeek naar De laatste zet, het laatste deel in de trilogie. Ik trakteerde mezelf op dit boek tijdens een dagje Amsterdam en vandaag lees je mijn recensie.

Het is nog maar een kwestie van weken voor de miljarden van Tobias Hawthorne officieel van Avery Grambs zullen zijn: haar jaar in Hawthorne House is bijna voorbij. De beveiliging staat op scherp, paparazzi liggen in de struiken en haar advocaat bestookt haar met financiële plannen. Maar Avery laat zich liever afleiden door de Hawthorne-broers, die ze inmiddels niet meer kan wegdenken uit haar leven. Zij kent hun geheimen en de broers die van haar.

Alles kan echter in een klap veranderen wanneer Avery een onverwachte bezoeker binnenlaat. Het meisje vraagt om hulp, maar is ze te vertrouwen? Haar komst maakt in elk geval veel los in Hawthorne House. Algauw wordt duidelijk dat er nog een laatste puzzel moet worden opgelost: een gevaarlijk spel tegen een onbekende, machtige speler. En er kan er maar één de winnaar zijn.

Ik schreef het hierboven al, het is een jaar geleden dat ik de eerste twee delen heb gelezen. Hoewel ik in grote lijnen nog wel het idee had van wat er allemaal was gebeurd, bleek dat tijdens het lezen toch iets anders te zijn. Hoewel ik van tevoren twee samenvattingen had opgezocht (tip: recaptions), duurde het echt wel even voordat ik erin zat. Ik had graag een korte samenvatting die daadwerkelijk relevant voor het boek was willen lezen.

Maar o jongens, toen ik er eenmaal in zat? Yes, weer helemaal zoals vanouds, precies zoals in de eerste twee delen. Ik ben zeker van plan om de complete serie een keer (achter elkaar) te herlezen, want volgens mij heb ik best nog wat dingetjes gemist. Maar wat een spanning, wat een vaart en wederom heel origineel verhaal. Ja, er zitten wat herhalingen vanuit de eerste twee delen in, maar tegelijkertijd heeft de auteur er allerlei nieuwe twists ingegooid, waardoor dit ook echt een hele fijne read is die je absoluut niet mag overslaan.

Het is echt een hele sterke afsluiter van de serie. Ben ik fan van de love interest? Nee, niet echt, maar het zorgde ook absoluut niet voor minder leesplezier. Ik ben ook nog lang niet klaar met de Hawthorne broers, dus gelukkig dat de auteur een nieuwe serie over deze broers heeft aangekondigd, can not wait!

Ondanks het wat stroeve begin aan mijn kant, vloog ik daarna door het boek. Dikke aanrader, zeker als je de andere delen hebt gelezen. En mocht je nog niet aan deze serie zijn begonnen, lees het!

Liefs,
Marleen

Titel: De laatste zet = Auteur: Jennifer Lynn Barnes = Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 402 = ISBN: 9789463493666 = Waardering: ****,5

Lees hier mijn recensies van de andere delen in deze serie:

De erfenis (#1)
De verloren erfgenaam (#2)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.