De verloren erfgenaam – Jennifer Lynn Barnes

Eerder deze maand kon je hier mijn recensie lezen van De erfenis, het eerste boek in de serie rond de Hawthornes. Ik schreef in die recensie dat ik had verwacht dat het boek een beetje overhyped zou zijn, maar niets was minder waar. Ik was zelfs zo enthousiast dat ik het tweede deel direct bestelde nadat ik De erfenis had uitgelezen. Bijna direct na binnenkomst dook ik in De verloren erfgenaam en vandaag lees je mijn recensie! Lees je mee?

Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in ‘De erfenis’ nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter? Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen…

Het komt niet heel vaak voor dat ik bijna direct in een vervolg duik. Daar zit gemiddeld toch wel een aantal maanden (soms nog wel langer) tussen. Tussen De erfenis en De verloren erfgenaam zat slechts vier dagen en daardoor had ik alles nog op mijn netvlies. Gelukkig voelde niets als veel herhaling. Ja, de auteur benoemt hier en daar subtiel wat dingen die in het eerste deel zijn gebeurd, waardoor je een goed beeld als het alweer een tijdje geleden is, maar niets voelde dubbel of teveel. Heel erg fijn!

Ik vond het een einde een heel klein beetje als een ant-climax, zeker als dit boek het laatste in de serie zou zijn. Gelukkig heeft de auteur al aangekondigd dat er nog een derde deel komt. Er is in ieder geval nog genoeg voer voor een volgend deel (waar ik dan ook hals reikend naar uitkijk). Net zoals het eerste deel zit dit boek vol plottwists en die houden je zeker op het puntje van je stoel. Ook dit deel is weer enorm moeilijk weg te leggen en door de fijne schrijfstijl schiet je door het verhaal heen. Verslavend tot de max!

Zoals je in mijn recensie van het eerste deel kon lezen vond ik de love triangle niet echt interessant. Gelukkig wordt die in De verloren erfgenaam grotendeels achterwege gelaten. De love interest – de broer waar Avery uiteindelijk voor gaat – was niet mijn keuze, maar is wel heel goed uitgewerkt. Ondanks mijn lichte afkeur voor deze persoon, is de chemie en de opbouw van deze relatie goed op papier gezet.

Gelukkig heeft de auteur dit deel niet met een enorme cliffhanger afgesloten, maar ik kijk wel enorm uit naar het vervolg. De boeken van Jennifer Lynn Barnes zijn verslavend, enorm goed geschreven en absoluut de hype waard! Loved it!

Heb jij deze serie al verslonden?

Liefs,
Marleen

Titel: De verloren erfgenaam ♥ Auteur: Jennifer Lynn Barnes ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 377 ♥ ISBN: 9789463492775 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.