Reading challenges 2021 – het resultaat

De laatste paar dagen van 2021 zijn een feit! Tijd voor alle terugblikken en ik doe deze week gezellig mee. Vandaag blik ik terug op mijn reading challenge van dit jaar. Ik vertel je hoeveel boeken ik heb gelezen en hoe het met mijn challenges is gegaan. Lees je mee?

Mijn voorgenomen doel was 150 en dat is meer dan gelukt. De teller stond op het moment dat we vertrokken naar Mexico (een week geleden) op 229 en ik verwacht dat daar in ieder geval nog 5 of 6 boeken zijn bijgekomen. Ik ben uiteraard enorm tevreden met dit aantal en had absoluut niet verwacht dat ik dit jaar zoveel boeken zou lezen. Wederom is het aantal gegroeid ten opzichte van vorig jaar (208 in 2020) en ik heb echt prachtige boeken gelezen.

Ik had me dit jaar voorgenomen om meer klassiekers (samen met Janneke) te lezen en meer non fictie. En dat is beide eigenlijk best wel gelukt. Qua non fictie had het in principe wat meer mogen zijn (qua inspiratie geen gebrek), maar ik ben niet ontevreden met 16 non fictie titels. En qua klassiekers gaan Janneke en ik ook hartstikke lekker, want dit jaar hebben we er 5 samen gelezen. Elke dag een hoofdstuk bevalt ons hartstikke goed, dus hopelijk kunnen we daar in 2022 lekker mee verder gaan.

Ik wil in dit artikel ook even kort terugblikken op het laatste kwartaal. In totaal las ik 45 boeken in oktober, november en december (de boeken die ik hopelijk in Mexico zal lezen niet meegerekend). 18 in oktober, 13 in november en 14 in december. Niet enorm veel, zeker niet als je het vergelijkt met de maanden ervoor, maar ik ben niet ontevreden. Helaas zaten er niet superveel toppers tussen, maar je kunt niet alles hebben, toch?

De afgelopen drie maanden las ik 15 boeken via mijn e-reader, Kobo Plus en/of luisterboek (yes, dat laatste heb ik ontdekt de afgelopen tijd). 23 boeken waren nieuw en 5 uit eigen kast (die er dus al langer dan een aantal maanden in stonden). Ik las slechts 2 boeken die ik heb geleend, maar dat is logisch, want mijn bibliotheekabonnement heb ik stopgezet.

In totaal las ik in de laatste 3 maanden van 2021 31 Nederlandse boeken en 14 Engelse boeken, best tevreden met deze verhoudingen!

Hoewel ik afgelopen week natuurlijk terugblikte op mijn 21 favoriete boeken van 2021, wil ik mijn favorieten van afgelopen kwartaal ook nog even in het zonnetje zetten!

De verloren erfgenaam – Jennifer Lynn Barnes
♥ Get a Life, Chloe Brown – Talia Hibbert
De genezer van Zalindov – Lynette Noni
♥ The Love Hypothesis – Ali Hazelwood
♥ Wat we achterlaten – Rebecca Yarros
♥ The Mistletoe Motive – Chloe Liese
Trots en vooroordeel – Lisette Jonkman
Daisy Jones & the Six – Taylor Jenkins Reid
De hertog op zijn knieën – Evie Dunmore

Hoe is jouw leesjaar gegaan? Heb je mooie boeken kunnen lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Wat een fijn leesjaar! Mijn jaar was iets minder wat lezen betreft, ik las niet zo veel boeken als ik hoopte en ze waren ook lang niet allemaal mooi helaas. Op naar volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.