Daisy Jones & The Six – Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid is echt een auteur die ik heb ontdekt in 2021. Ik heb dit jaar al haar vertaalde boeken gelezen, waarbij Daisy Jones & The Six de laatste was. En wauw, deze vrouw kan schrijven! Vandaag lees je mijn recensie van deze bijzondere en vooral prachtige roman.

In Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid droomt de knappe maar instabiele Daisy Jones er eind jaren 60 van een beroemd zangeres te worden. Ze wordt voorgesteld aan Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken spatten ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom. Billy’s vrouw is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetsenist Karen die de liefde opzijschuift voor haar carrière in een tijd die daar nog niet rijp voor is.

Na dit jaar ben ik echt een absolute fan van de boeken van TJR. Het is zo knap dat ze in elk boek wat ze heeft geschreven gewoon een compleet andere weg inslaat. Geen enkel verhaal is hetzelfde en dat is ook zo met Daisy Jones. De schrijfstijl is enorm bijzonder en vooral origineel. Het boek wordt opgedeeld als een soort interview waarbij er wordt teruggeblikt op het verleden van Daisy Jones en de band The Six. Hierbij komen er vanaf het begin veel perspectieven voorbij, maar toch is het allemaal heel goed uit elkaar te houden.

Qua sfeer deed dit boek me heel erg denken aan De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo. Het lijkt alsof je zelf onderdeel bent van de vibe van de jaren zeventig. Het verhaal is enorm verslavend en moeilijk weg te leggen, omdat je gewoon meer wilt ontdekken en alle antwoorden wilt krijgen. Op het einde geeft de auteur het verhaal nog een prachtige twist die voor mij uit de lucht kwam vallen. Dit boek ademt sex, drugs and rock ’n roll en is ongelofelijk goed.

Ik ga me niet een ongeluk zitten zweten zodat mannen zich niet ongemakkelijk hoeven te voelen. Het is niet aan mij om te voorkomen dat ze opgewonden raken. Het is aan hen om zich niet lomp te gedragen.

Dit boek is – net als Evelyn Hugo echt van andere proporties. Door de sfeer, de origineel invalshoek van vertellen is dit een boek dat je nog niet eerder hebt gelezen. Aan de ene kant baal ik dat ik dit boek niet eerder heb gelezen, aan de andere kant ben ik blij dat ik het zo lang heb uitgesteld. Ik ben enorm benieuwd naar de serie (die hopelijk in 2022 zal verschijnen). Het verhaal is daarnaast zo realistisch dat ik echt heb gegoogeld of de band en Daisy niet echt hebben bestaan.

Ik kan niet anders zeggen, maar she did it again. Wat een auteur! Na De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo is dit absoluut een favoriet van Taylor Jenkins Reid. Geloof me, dit boek heb je nodig.

Heb jij al eens een boek gelezen van Taylor Jenkins Reid?

Liefs,
Marleen

Titel: Daisy Jones & The Six ♥ Auteur: Taylor Jenkins Reid ♥ Uitgever: Ambo | Anthos
Aantal pagina’s: 396 ♥ ISBN: 9789026349249 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.