De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid is een auteur die al een tijdje op mijn radar staat. Haar nieuwste boek (in Nederland) stond daarom al weken op mijn wishlist, totdat ik het boek in december maar zelf besloot te kopen. Eerder deze maanden dook ik in dit bijzondere verhaal en je leest nu wat ik er van vind!

Hollywoodfilmicoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze maar door schandalen geteisterde leven. Ze benadert de jonge journalist Monique Grant, die gefascineerd luistert naar wat Evelyn te vertellen heeft. Maar naarmate Monique dieper in de herinneringen van de Hollywoodlegende duikt, krijgt ze het onbehaaglijke gevoel dat Evelyn iets verzwijgt.

Ik heb een paar dagen nodig gehad om mijn mening te formuleren en dat heb ik zelden. Dat zegt al iets over hoe ik dit boek heb ervaren. Ik sloeg het boek dicht en moest huilen en op dat moment wist ik niet zo goed waarom. Op de een of andere manier deed dit boek me zoveel, het einde is perfect en was het emotioneel om na ruim 400 pagina’s afscheid te nemen van Evelyn Hugo en haar bijzondere leven. Ik heb het boek ook zo langzaam mogelijk proberen te lezen, maar opeens lukte dat niet meer.

Het verhaal draait dus om de zeven echtgenoten van Evelyn Hugo en wordt op een bijzondere manier verteld. Journalist Monique krijgt de kans van haar leven om Evelyn Hugo te interviewen en vanaf dat moment blikt de wereldberoemde actrice terug op haar leven, onder andere aan de hand van de zeven echtgenoten deze heeft ‘versleten’. Tijdens het lezen raak je verslaafd aan Evelyn, aan haar verhaal, aan haar als persoon, maar vooral aan de liefde. De liefde spat op zoveel momenten zo van het papier af dat het onmogelijk is om het niet met Evelyn mee te ervaren.

Naast verslavend is dit boek ook enorm fascinerend en je wordt er compleet in meegesleept. De auteur houdt je continu in haar greep door steeds kleine flintertjes aan informatie in het verhaal te gooien waardoor je steeds verder wilt lezen. Er zit een twist tegen het einde van het boek dat ik compleet niet zag aankomen. Het was niet vergezocht en kwam ook zeker niet uit de lucht vallen, het klopte gewoon. Zo knap en na één boek is Taylor Jenkins Reid nu al een auteur waarvan ik alles wil gaan lezen. Niet zo gek dus dat ik – toen ik nog maar 40 pagina’s onderweg was – al twee andere boeken van haar heb besteld.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo is ongelofelijk, meeslepend en prachtig, maar ook onvergetelijk en echt een nieuwe favoriet. Geloof me, dit boek heb je nodig in je leven.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo ♥ Auteur: Taylor Jenkins Reid ♥ Uitgeverij: Ambo Anthos
Aantal pagina’s: 448 ♥ ISBN: 9789026352874 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.