Mijn 21 favoriete boeken van 2021

Overzichtjes aan het eind van het jaar vind ik altijd heerlijk om te lezen, maar ook zeker leuk om te schrijven. Vandaag verschijnt hier het eerste van vier overzichten op de blog en misschien ook wel een van de leukste, namelijk mijn lijst met favoriete boeken van 2021! Lees je mee?

De boeken staan niet in volgorde van favorieten, maar stiekem heb ik toch wel wat ultieme favorieten van onderstaande 21 favorieten. Die hebben een hartje achter de titel.  En misschien denk je, 21 favorieten? Zijn dat er niet veel te veel? Maar met meer dan 230 gelezen boeken dit jaar, is onderstaande lijst best netjes, haha!

1. De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid
2021 begon qua boeken enorm goed toen ik me compleet onderdompelen in dit prachtige verhaal. Ik had al hoge verwachtingen, maar jezus, wat een BOEK! Prachtig, emotioneel, dit boek heeft echt alles. Niet zo gek dat ik dit jaar ook direct haar andere boeken (in het Nederlands) heb gelezen.

2. De L van Liefde van Kate Clayborn
Dit boek heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het verhaal van Reid en Meg is echt een van mijn favo romances geworden van dit jaar. Ik hou echt van alles van dit verhaal en als je deze nog niet hebt gelezen, doen! (En ja, eigenlijk kun je dat achter elk boek van deze lijst zetten).

3. Boyfriend material van Alexis Hall
Geen verrassing, toch? Mensen, mensen, mensen, wat is dit boek perfect. Het stond vorig jaar al in mijn lijstje met favorieten, maar toen in het Engels. En yes, Z&K heeft dit boek naar Nederland gehaald (best decision ever), dus ook de Nederlandse versie behoort echt in dit rijtje (Maaaarr… de Engelse is wat mij betreft wel net iets beter…

4. Ik heb een naam van Chanel Miller
Dit boek is het enige non-fictie dat deze lijst heeft gehaald en dat is niet voor niets. Het is een van de meest indrukwekkendste boeken die ik ooit heb gelezen. Dit boek heeft echt om meerdere redenen mijn hart gebroken. Dit boek is een absolute must read.

5. Het onzichtbare leven van Addie LaRue van V.E. Schwab
Ik ging best wel blanco in dit boek en dat was denk ik een goed iets, want wauw, ik ben compleet overrompeld. Het verhaal van Addie LaRue is er waarschijnlijk eentje die ik niet zo snel zal vergeten én het is een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Daarnaast is het een ode, een liefdesbrief, aan hoop, herinneringen, kunst, liefde en ideeën.

6. Hof van zilveren vlammen – Sarah J. Maas
Eigenlijk was ik niet van plan om dit boek direct bij verschijning te kopen. Maar toen ik in mijn eentje eindelijk weer eens de boekwinkel in mocht na de lockdown kon ik ‘m toch niet laten liggen. En hoewel het echt een dikke pil is, duurde het niet al te lang voordat ik er in begon. Het is steamy, stoer, maar vooral enorm mooi. Ik ben niet teleurgesteld, alles behalve dat eigenlijk, haha!

7. The Billionare’s Wake-Up Call – Annika Martin
Dit boek kwam ik tegen op Pinterest (ik haal tegenwoordig overal leesinspiratie vandaan) en het boek was te lezen met Kobo Plus. Het bleek een serie (van inmiddels zes delen) te zijn en elk deel is eigenlijk een feestje om te lezen. Deel 2 blijft mijn ultieme favoriet, maar allemaal zijn ze aanraders. Enorm grappig, een fijne dosis spice en de leukste personages.

8. The Spanish Love Deception – Elena Armas
O my freaking god, kan een boek bestaan uit pure perfectie? Zo ja, dan komt dit boek echt eng dicht in de buurt. Het boek wordt komend jaar vertaald door Z&K (yay), want dit boek is AMAZING!

9. Graag gedaan, Noni Blake – Claire Christian
Ook bij dit boek ben ik tijdens het lezen omvergeblazen. Ik ben een beetje verliefd geworden op Noni, want wat een stoer wijf. Dit is ook absoluut een boek dat ik nog een keer wil herlezen.

10. Always Only You van Chloe Liese
Vorig jaar las ik Only When It’s Us, het eerste deel in de Bergman Brothers-serie en ik heb echt tranen met tuiten gehuild, tot bijna hyperventileren aan toe. Ik kwam er eerder dit jaar achter dat de serie via Kobo Plus te lezen is, dus deel 2 (en later dit jaar deel 3) mocht niet ontbreken. En hoewel ik niet als een malle heb zitten huilen, is dit boek ook echt een enorme aanrader. Lezen, hoor!

11. De erfenis – Jennifer Lynn Barnes
Toegegeven, ik had een beetje verwacht dat dit boek enorm overhyped was. Eh, I WAS WRONG! Ik las dit boek via de bibliotheek, maar bestelde vervolgens gelijk het vervolg, want dit boek is goed! Zo blij dat beide boeken nu in de kast staan en ik heb heel veel zin in het volgende deel!

12. Get a Life, Chloe Brown – Talia Hibbert ♥
Ik heb geen idee waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik dit boek heb gelezen, maar O My, dit boek heeft alles wat je nodig hebt in een boek. Mijn hart groeide, kromp, brak en heelde tijdens lezen. Enne, heel fijn, want Z&K haalt ook dit boek in 2022 naar Nederland (fijne uitgeverij wel, hè?)

13. The Love Hypothesis – Ali Hazelwood
Dit boek hoort in hetzelfde rijtje thuis als The Spanish Love Deception, want o my, deze is ook al zo perfect. Ik ben dol op dit soort boeken. Fake dating, he loved her first, een vleugje enemies to lovers, ik word hier zo gelukkig van! The House of Books vertaalt dit boek as we speak!

14. Ooit in September – Emma Anna
Dit boek is het enige boek van Nederlandse bodem (#oeps), maar wat een aanrader. Ik ben een enorme fan van M/M romance en Emma Anna weet enorm goed hoe ze die moet neerzetten. Dit is een verhaal om verliefd op te worden.

15. De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy
Dit boek hoort gewoon in dit rijtje. Ik kocht dit boek als cadeautje voor mezelf en ik heb er absoluut geen spijt van gehad. Met mooie boodschappen en prachtige illustraties hoort dit boek in elke boekenkast.

16. Uit bloed en as – Jennifer L. Armentrout
Qua chemie en is dit met stip een favoriet van Armentrout. Het boek is een enorme slow burn (hou ik van) en vooral enorm verslavend. Ik kijk enorm uit naar het volgende deel!

17. The Soulmate Equation – Christina Lauren
Ik denk dat ik met dit boek een nieuwe favoriet heb van Christina Lauren. Het verhaal doet een beetje denken aan The Love Hypothesis (al is TLH net iets beter), maar dit boek mag wat mij betreft niet ontbreken in dit rijtje.

18. Wat we achterlaten – Rebecca Yarros
To be honest, toen ik dit boek las (en vooral tijdens de eerste 100 pagina’s) had ik niet een idee dat het favoriet zou worden. Maar jeetje, de auteur laat je met zo’n wauw gevoel achter dat Wat we achterlaten absoluut niet mag ontbreken in deze lijst.

19. Heartstopper – Alise Oseman
Ik heb even getwijfeld of ik deze boeken zou opnemen in deze lijst, maar ik denk er met zulke warme gevoelens op terug, dat ze eigenlijk niet mogen ontbreken. Ik had nooit verwacht dat graphic novels iets voor mij zouden zijn, maar ik kijk met smart uit naar deel 3. Liefde voor Nick en Charlie!

20. The Mistletoe Motive – Chloe Liese ♥
Chloe Liese is de enige auteur die twee keer in deze lijst staat dit jaar (kun je nagaan hoe goed haar boeken zijn). The Mistletoe Motive heb ik eerder deze maand gelezen en het is een perfecte kerstnovelle (die je ook nu prima nog kunt lezen, ondanks dat de kerstdagen voorbij zijn). Denk aan The Hating Game, een kerstsausje, in een boekwinkel en een vleugje Trots & Vooroordeel. Do I need to say more?

21. Trots en vooroordeel van Lisette Jonkman
Als allerlaatste heb ik deze prachtige hertaling van mijn favo klassieker toegevoegd. Wauw, wat een prachtig resultaat is het geworden. Absoluut een cadeautje voor jezelf!

Oké, ik moet een klein kanttekening plaatsen bij deze lijst. Ik heb deze lijst opgesteld voordat we naar Mexico gingen. Het kan dus zijn dat ik tijdens onze vakantie nog een favoriet lees. Dat zal ik je dan na onze vakantie gaan vertellen! 😉

Wat is jouw favoriet van dit jaar?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

    1. Wat een heerlijke lijst! Ik ben nu bezig in Mitletoe Motive en het is inderdaad een heerlijke kerstnovelle. Een paar favorieten van dit jaar zijn Spijt van jou van Colleen Hoover en Omkijken naar morgen van Wendy Brokers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.