De L van liefde – Kate Clayborn

Afgelopen herfst verscheen bij Uitgeverij de Fontein het boek De L van liefde. Het boek belandde op mijn radar, maar niet heel hoog op mijn TBR. Een tijdje geleden kon ik het boek ophalen bij de bibliotheek én kwam het boek beschikbaar in Kobo Plus. Daarna kwam ik erachter dat het de vertaling was van Love Lettering, een boek dat al wél een tijdje op mijn TBR stond. Vandaag lees je wat er ik van vond!

Meg heeft een bloeiende carrière als ‘handletteraar voor de sterren’ – ze creëert handgemaakte agenda’s, planners en trouwkaarten voor haar rijke klanten. Als ze tijdens een opdracht zo haar twijfels heeft over de slagingskansen van het voorgenomen huwelijk van de twee mensen tegenover haar, is dat haar eigen zaak. En het is niet met opzet dat ze die twijfels in de opdracht verwerkt, maar ze verwacht niet dat het iemand op zal vallen…

Dan heeft ze buiten toekomstige bruidegom Reid gerekend, de financiële hotshot die zijn succes te danken heeft aan zijn vaardigheid patronen te zien die anderen missen. En daarom staat hij een jaar later opnieuw voor Megs neus, met de dringende vraag hoe zij had gezien wat hijzelf had gemist: dat zijn relatie geen stand zou houden.

Maar Meg heeft geen tijd voor hem. Ze heeft deadlinestress en een complete writers block. Om van hem af te zijn, belooft ze hem haar geheim vertellen als hij haar helpt haar inspiratie terug te vinden. De middagen die ze samen door haar geliefde New York lopen, geven haar een nieuw beeld van de stad – en van de intrigerende man die naast haar loopt. Maar Reid is vastbesloten New York vaarwel te zeggen, dus als Meg hem van het tegendeel wil overtuigen zal ze op zoek moeten gaan naar wat hém inspireert…

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: dit boek heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ik ben compleet verliefd geworden op dit boek. Ik had van te voren wat wisselende reacties gelezen, dus mijn verwachtingen waren niet megahoog, ik had er gewoon zin in. Maar o my, dit is een van mijn favoriete romance boeken van de laatste tijd. Ik hou van Reid, ik hou van Meg, ik hou van de sfeer, ik hou van New York, ik hou gewoon van alles van dit boek.

Vanaf het begin van het boek zat ik er al lekker in. Ik las de eerste twee hoofdstukken vlak voor het slapen gaan en dat was niet zo’n goed idee, want ik wilde het liefst verder lezen. Ik vond alles rondom de hand lettering heel erg tof en origineel en het gaf een extra dimensie aan het verhaal. De sfeer, de manier waarop New York wordt neergezet, is zo fijn dat het echt even voelde alsof je er zelf rondloopt.

En dan die twist, die zag ik dus echt niet aankomen. Ik dacht dat ik alles wel zo´ n beetje had gezien in romances maar de auteur kreeg het voor elkaar om me echt compleet overrompeld achter te laten. Alles klopte gewoon, de twist, de ongemakkelijkheid van Reid. Mag ik in dit boek wonen? Echt geloof me, dit boek wil je lezen.

Dit boek komt in de buurt van pure perfectie, ik heb zo enorm genoten. Ik kan ook niet wachten om andere boeken van deze auteur te lezen. Yes, een nieuw favoriet boek!

Staat dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: De L van liefde ♥ Auteur: Kate Clayborn ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 350 ♥ ISBN: 9789036151002 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.