Halsoverkop – Kate Clayborn

Vorig jaar werd ik compleet verrast door De L van liefde van Kate Clayborn. Dat boek overtrof al mijn verwachtingen en ik werd compleet verliefd. Ik keek dan ook al tijden uit naar een nieuw (vertaald) boek van deze auteur en in april werden mijn gebeden gehoord. Uitgeverij de Fontein vertaalde Love at first, en vandaag lees je mijn recensie van Halsoverkop. Lees je mee?

Zestien jaar geleden zag – of beter gezegd, hoorde – tiener Will Sterling het meisje van zijn dromen op een balkon in de binnenstad. Nu brengt een onverwachte erfenis Will terug naar hetzelfde gebouw, waar hij een jonge vrouw ontmoet wier stem hem verrassend bekend voorkomt… Hoe gecharmeerd Nora Clarke ook is van haar nieuwe buurman Will, ze is ronduit geschokt door zijn voornemen zijn appartement te verhuren als Airbnb. Vastbesloten haarzelf en haar buren tegen deze inbreuk op hun leven te beschermen, probeert ze zijn plannen te dwarsbomen. Maar onder de oppervlakte van hun vete sluimert een onmiskenbare aantrekkingskracht…

Ik zal beginnen met dat dit boek De L van liefde voor mij niet wist te overtreffen. Ik heb alsnog genoten, maar dat enorme wauw gevoel heb ik bij dit boek niet ervaren. Wel vond ik het boek ergens wat weg hebben van De L van liefde. Ook in dit boek zijn de personages enorm goed uitgewerkt en het is bijna onmogelijk om Nora en Will niet in je hart te sluiten tijdens het lezen. Maar niet alleen Will en Nora zijn geweldig, ook de bijpersonages zorgen voor een grote glimlach op je gezicht, kan niet anders!

Het boek voelde voor mij aan als heel klein, intiem bijna. Ik had tijdens het lezen het idee dat ik in een soort bubbel bewoog waar ik niet helemaal uit wilde komen. De wereld van Nora is vrij klein, de wereld van Will niet veel groter en alles gebeurt rondom het appartementencomplex. Wat ik ook heel knap vind, is dat er in principe heel weinig gebeurt, maar tegelijk ook heel veel gebeurt. Het verhaal wordt ook op geen enkel moment saai of langdradig, je blijft hooked vanaf de eerste pagina.

De L van liefde is door alles rondom het handletteren heel origineel. Die originaliteit is ook in dit boek aanwezig. De manier waarop Will al een soort verliefd is geworden op iemand die hij nooit heeft gezien, haar al die jaren onthoudt, de manier waarop de bewoners Will saboteren zijn op zichzelf geen originele invalshoeken, maar zorgen samen voor een heel fijn en vooral lief verhaal.

Ondanks dat Halsoverkop mijn eerste boek van Kate Clayborn niet wist te overtreffen, heb ik alsnog genoten van Halsoverkop. Het verhaal van Nora en Will is lief, schattig en absoluut het lezen waard!

Heb jij wel eens een boek van Kate Clayborn gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Halsoverkop ♥ Auteur: Kate Clayborn ♥ Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 333 ♥ ISBN: = 9789026157295 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel De Fontein!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.