Mijn TBR voor #LUEK 2021

Yes, het is bijna weer september, dus dat betekent een nieuwe editie van #leesuiteigenkast maand. In deze maand probeer ik mijn stapel ongelezen boeken uit eigen kast een beetje naar beneden te brengen. Het ene jaar gaat dat beter dan het andere jaar, maar de laatste tijd lukt het me best goed om wat meer uit eigen kast te lezen, dus ik ga weer voor! Doe je gezellig mee?

Eerst even een korte uitleg, mocht je nieuw zijn met het begrip #leesuiteigenkast. Komende september is alweer de 5editie dat ik meedoe aan #leesuiteigenkast oftewel #LUEK. Deze maand organiseerde ik voor het eerst samen met de Hebban Feelgood Club en het is een blijvertje geworden. Zoals de naam al voorspelt probeer je in deze maand zoveel mogelijk ongelezen boeken die al in je kast staan te lezen. Het fijne is dat je er compleet je eigen draai aan kunt geven en dus ook je eigen ‘regels’ kunt opstellen. Zo probeer ik in die maand zo min mogelijk nieuwe boeken te kopen of toe te voegen aan mijn kast én ga ik zelden naar de bibliotheek in september. Kortom: probeer je stapel ongelezen boeken te verkleinen in september, in plaats van de vergroten.

Ik heb weer een stapeltje klaargelegd, maar ik ben niet zo ambitieus als voorgaande jaren. Ik heb 10 boeken klaargelegd en ik denk dat het te doen moet zijn. De afgelopen maanden heb ik gemiddeld rond de 20 boeken gelezen, dus ik heb naast dit stapeltje genoeg ruimte voor andere boeken waar ik nog zin in heb of die nog binnenkomen. Dit zijn de boeken die ik wil lezen:

Showstealer van Hayley Barker
Dit boek staat al veel te lang ongelezen in de kast. Het eerste deel heb ik echt met veel plezier gelezen, maar er zat teveel tijd tussen de verschijning van deze twee boeken dat ik me niet zo goed toe kon zetten om het vervolg te lezen. Maar daar gaat deze maand echt verandering in komen (hoop ik)!

Pluk een roos van M.J. Arlidge
Ik hoop ooit de complete serie van Helen Grace in mijn kast te hebben, maar dan moet ik ze natuurlijk ook wel lezen. De eerste 5 delen staan in de kast en ik heb slechts de eerste 2 gelezen, oeps haha. Safe to say dat ik nogal achterloop, dus ik hoop komende maand in ieder geval het derde deel te lezen.

Caraval van Stephanie Garber
Nog zo’n boek dat al veel te lang in de kast staat. Ik kocht het boek rond de verschijning een aantal jaren, maar de eerste keer kwam ik er niet zo heel erg goed doorheen. Ik wil het boek wel een tweede kans geven, dus hopelijk gebeurt dat komende maand.

De side hustle van Chris Guillebeau
Dit boek staat – in vergelijking met de andere boeken in dit rijtje – nog niet zo lang in de kast. Ik kocht dit boek in maart en probeer ‘m eigenlijk elke maand te lezen, maar elke maand komt er weer niet van. Maar ik ga echt, echt proberen om daar verandering in te brengen tijdens #LUEK.

Waarschijnlijk is het liefde van P.Z. Reizin
Dit boek lijkt me echt leuk en lief, maar ik weet dus niet waarom ik ‘m nog niet eerder heb gelezen. Laten we hopen dat ik ‘m aan het einde van september wel kan afstrepen.

Tussen de sterren van Katie Khan
Eind vorig jaar ontving ik een prachtige koffer vol met boeken van LS Amsterdam. Hoewel ik uiteraard enorm blij mee was en er echt zoveel mooie titels in zaten, was het ook wel weer rampzalig voor mijn aantallen ongelezen boeken. Ik heb een aantal van de boeken al gelezen, maar ook een groot aantal nog niet en ik hoop met Tussen de sterrendaar een klein beetje verandering in te brengen.

Omdat ik je mis van Kate Eberlen
Dit boek staat ook al zo lang ongelezen in de kast #schaam, terwijl het me wel echt een heel mooi boek lijkt. Let’s read, shall we?

Herfst in Central Park van Aiden Donnelley Rowley
Is er een betere maand (behalve misschien oktober of november) dan september om een boek over New York te lezen? Nee, dacht het ook niet. Dit boek staat ook al te lang te wachten, dus daar wil ik graag tijd voor maken.

Vrees en wraak van Tomi Adeyemi
Vorig jaar las ik tijdens #LUEK2020 Bloed en beenderen, het eerste deel in deze serie nadat het boek ook veel te lang in de kast had gestaan. Ik vond het daarom wel toepasselijk om het vervolg ook in deze nieuwe editie te lezen.

Een fijne afwisselende stapel die ik hopelijk allemaal zal lezen komende maand. Enne, dinsdag deel ik templates die je kunt gebruiken voor deze LUEK editie! Zo kun je via de templates aangeven welke boeken je wilt lezen, je voortgang delen en er staat een leuke this or that voor je klaar! Doe jij gezellig mee?

Hoeveel ongelezen boeken heb jij in de kast?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.