De kleine baai in Kroatië – Julie Caplin

Ik ben dol op de boeken van Julie Caplin. Inmiddels heb ik er vier gelezen en ze zijn altijd heerlijk om bij weg te dromen, je reist vanaf je bank af naar heerlijke bestemmingen en het is nog eens lekker romantisch. Wat wil je nog meer, zeker zo vlak voor Valentijnsdag? Vandaag lees je mijn recensie van de nieuwste vertaling: De kleine baai in Kroatië. Lees je mee? 

Wanneer Maddie een zomer lang kan gaan werken op een luxejacht in de Adriatische Zee, springt ze een gat in de lucht. Het is een geweldige kans, ook al bestaat het werk vooral uit wachten op de chique gasten. Die gasten kan ze wel aan, denkt ze. Tot ze een van hen herkent: Nick, de broer van haar beste vriendin en wat haar betreft een eersteklas eikel.
Hoe kan het dan dat de vonken ervan afvliegen, elke keer dat ze elkaar tegenkomen? Op het moment dat ze voor anker gaan in een verborgen baai, ver weg van de bewoonde wereld, begint ze te beseffen dat Nick en zij misschien meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit voor mogelijk had gehouden…

Ik vind dit een van de lastigste boeken die ik van deze auteur heb gelezen. Aan de ene kant was het denk ik mijn favoriete deel qua locatie, want het liefst wilde ik zelf een ticket boeken naar Kroatië om daar een paar weken op een jacht in zee te liggen (droom lekker verder, joh). De locaties waar het boek zich afspeelt, de sfeer, het jacht, alles is perfect neergezet en je kunt echt helemaal wegdromen én dromen dat je zelf ooit zo’n reis kunt/mag maken. Dus wat dat betreft weer echt een heerlijk boek in deze reeks.

Maar… verder vond ik het boek niet zo bijzonder. De relatie tussen Nick en Maddie is niet bijster fantastisch uitgewerkt, is zelfs niet bestaand in de eerste helft van het boek, en vond ik ook niet al te geloofwaardig. Ook zaten er behoorlijk wat foute dingen in, waar door de auteur zo overheen wordt gestapt. Er zitten een paar ‘kleine’ grensoverschrijdende dingen in en daar wordt eigenlijk helemaal geen aandacht aangegeven. Beetje apart en ik merkte dat het mijn leesplezier wel een beetje beïnvloedde.

Maar toch heb ik wel genoten. Niet om de love interest, maar wel om alles daaromheen. Zoals ik hierboven al schreef zit de sfeer er gewoon zo goed in, dat het hele romance gedeelte voor mij echt naar de achtergrond verdween. Ik las dit boek echt om zelf even in het zonnetje op een terras in Kroatië te zitten en stiekem heb ik ook al een beetje naar tickets gekeken. Dus wie weet, dit jaar of volgend jaar? Heb ik alleen nog iemand nodig die de boot voor me gaat betalen, haha!

Niet mijn favoriete boek van deze auteur, maar wel met afstand de leukste locatie waar de boeken van Caplin zich afspelen. Lees dit boek dus ook zeker als je op zoek bent naar een heerlijk zomers boek!

Liefs,
Marleen

Titel: De kleine baai in Kroatië ♥ Auteur: Julie Caplin ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789402714623 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek gekregen als digitaal recensie-exemplaar, dankjewel HarperCollins! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.