De kleuren van licht – V.E. Schwab

Verrassingsexemplaren zijn altijd leuk (tenzij ze over dinosaurussen of iets dergelijks gaan, die mogen mijn deur voorbijgaan, haha), maar een verrassingsexemplaar van een boek waarvoor je eigenlijk al naar de winkel had willen gaan? Het allerbeste! Ik was van plan om lekker wat boekenbonnen in te leveren op De kleuren van licht, maar in plaats daarvan sprong ik een gat in de lucht toen ik een exemplaar van Boekerij mocht ontvangen. Vandaag lees je mijn recensie.

De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst.

Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.

Na die cliffhanger van De kleuren van schaduw moest ik natuurlijk doorlezen in het laatste deel (hoewel, laatste deel?). Gelukkig lag deze al klaar en ik begon niet lang nadat ik het tweede deel uit had gelezen. Hoewel dit boek ruim 700 pagina’s dik is, merk je dat helemaal niet tijdens het lezen. De schrijfstijl is zo vlot, met de hele korte hoofdstukjes en de spanning, dat je echt door het verhaal heen vliegt. Dus laat je niet tegenhouden door de dikte van deze boeken, want ze lezen allemaal als boeken van zo’n 300-350 pagina’s.

Ik moet zeggen, ondanks de vaart, vond ik dit boek wel iets minder spectaculair dan de vorige delen. Ja, er gebeurt veel en het groepje bijzondere figuren maakt veel mee, maar het voelde ook een beetje saai op sommige momenten. Overigens is het tweede deel wat een stuk spannender. Ik vind het tof dat je de hoofdstukken steeds uit andere personages leest, waardoor het een heel breed verhaal wordt en waarin alle kanten mooi worden uitgelicht.

Hoewel dit boek is neergezet als een laatste deel in de serie, is er vorige maand een vierde deel verschenen, waarin het verhaal zeven jaar later verder gaat. En hoewel ik daar heel erg benieuwd naar ben (hij ligt al klaar), voelde dit deel wel als een hele mooie afsluiter van een toffe serie. Een sterk einde, waarin alles mooi op zijn plek valt, precies wat je zoekt in een serie, toch?

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: De kleuren van licht ♥ Auteur: V.E. Schwab ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 654 ♥ ISBN: 9789402313581 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.