Drie dates – Beth O’Leary

Beth O’Leary is na haar eerste boek Veel liefs een auto buy auteur geworden. Al haar boeken zijn enorme feestjes, dus haar nieuwste boek kwam zonder twijfel direct op mijn TBR. Het boek verscheen eind september en je leest vandaag mijn recensie! 

8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets… Maar waar is hij dan?
14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen?
18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten…
Joseph Carter zou ideaal relatiemateriaal kunnen zijn. Tenminste, als hij ooit komt opdagen…

Zoals ik hierboven al schreef, ik keek enorm uit naar dit boek. Niet lang nadat het boek op de mat viel begon ik enthousiast. En toen… kwam ik er niet doorheen. Allereerst baalde ik daar ontzettend van, want ik had dus enorm uitgekeken naar een nieuw boek van deze toffe auteur. Daarnaast had ik ook compleet niet de behoefte om verder te lezen. Ik staakte rond pagina 80 en legde het boek even aan de kant. Maar ik was stiekem toch een beetje nieuwsgierig, dus ongeveer 1,5 week later besloot ik verder te gaan…

… en WAUW! IK BEN ZO BLIJ DAT IK VERDER BEN GEGAAN! Na de eerste 80 a 100 pagina’s had ik niet verwacht het boek meer dan drie sterren te geven, maar ik twijfel nu serieus tussen 4 en 4,5 ster! Waar het eerste deel echt langdradig en bijna saai te noemen is, zit er vanaf ongeveer pagina 100 de vaart er wat meer in en dat einde? Wauw! Er zit een twist in die ik absoluut niet zag aankomen (en daar hou ik van) en die ervoor zorgde dat ik toch uiteindelijk de laatste 200 pagina’s op het puntje van mijn stoel heb gezeten.

Er zit namelijk een soort onderhuidse spanning in het verhaal die je compleet zal opslokken als je door het eerste deel bent gekomen. Je weet namelijk dat er iets staat te gebeuren of dat er een twist aankomt, maar tot het exacte moment blijf je een beetje vraagtekens zitten. Uiteindelijk vond ik – door die spanning en door de twist – dit echt een geweldig boek om te lezen en precies met een originele draai zoals we van O’Leary gewend zijn.

Ik ben er nog niet helemaal uit, 4 of 4,5 ster. Het begin was wel echt een dingetje, maar vanaf pagina 100 kon ik het boek echt moeilijk wegleggen. Mocht je in dit boek zijn begonnen en bent afgehaakt bij de eerste pagina’s, geef niet op, het wordt absoluut beter. Geweldig zelfs. En die eerste 100 pagina’s zijn het absoluut waard, want de tweede helft is perfect, lezen dus!

Heb jij wel eens een boek van Beth O’Leary gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Drie dates ♥ Auteur: Beth O’Leary ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 318 ♥ ISBN: 9789026162107 ♥ Waardering: **** (of misschien toch ****,5)
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel De Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.