Lezend de wereld rond – leesupdate #3

Daar ben ik weer met een leesupdate! De vorige update dateert van 28 mei 2023 en sinds dat moment heb ik alweer 14 boeken gelezen! Dus hoog tijd voor een nieuwe update. Lees je mee?

Hier lees je het eerste overzicht met de eerste 12 boeken die ik heb gelezen op onze wereldreis en hier lees je mijn tweede leesoverzicht. Meer weten over onze reis? Hier vertel ik je er mee over. Ook kun je onze reis volgen op Instagram

Torn apart – K. Webster & Nikki Ash
Ik kwam een overzicht tegen met toffe reverse harem/why choose boeken en dit duet (samen met het boek hieronder) werd genoemd. Dus dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik kon het duet lezen met Kindle Unlimited (nog steeds een van de beste uitvindingen ooit) en ja, deze was echt heel erg tof! Best wel angsty, hele toffe spice, dus een geslaagde why choose.
Waardering: ****,5 

Bound Together – K. Webster & Nikki Ash
Het vervolg dus op Torn Apart. Ik denk dat ik het eerste deel net iets toffer vind, maar deze mag er ook zeker wezen! Wat heel tof is aan deze serie, is dat het echt een why choose is. Waar andere boeken in dit genre niet elk personage ieder ander personage in de relatie seksueel ziet zitten, was dat in deze serie wel zo. Heel tof!
Waardering: ****

De kleine bakkerij in Brooklyn – Julie Caplin
Zoals je in mijn recensie van afgelopen week kunt lezen was dit boek een heel fijn verhaal voor tussendoor. De sfeer zat er goed in, je waant je echt even in Brooklyn, een perfecte summer read wat mij betreft!
Waardering: ****

The Matchmaker – Catherine Walsh
Vorig jaar las ik met heel veel plezier Holiday Romance, mijn eerste kennismaking met Catherine Walsh (het boek wordt dit najaar vertaald door AW Bruna, geloof me: wil je lezen). Toen ik via NetGalley haar nieuwste boek kon lezen kon ik dat natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Wederom een fijn verhaal, met grappige momenten en een love interest om verliefd op te worden. Voor mij kon het niet tippen aan Holiday Romance, maar ik heb alsnog wel enorm genoten!
Waardering: ****

Contractually Yours – Nadie Lee
Geen idee hoe dit boek direct bovenaan mijn TBR is beland (waarschijnlijk een reel op IG), maar ik begon bijna direct. Halverwege kwam ik erachter dat ik niet lang geleden een ander boek van deze auteur (in deze serie) heb gelezen en dat ik die heel ruk vond. Gelukkig was deze een stuk beter en ik vond ‘m best wel tof. Maar of jij dit boek ook direct boven je TBR moet zetten? Mwa.
Waardering: ***,5

Pay-Per-Heart – Grace McGinty
Nog een why choose? JAWEL! Deze vond ik tof! Niet heel geloofwaardig en het hoofdpersoon was vooral in het begin irritant naïef, maar de mannen? Yes please! Het is origineel en ik had een bepaalde wending niet zien aankomen (al zegt de cover wel genoeg haha). Heel vermakelijk en voor mij was ‘ie te kort. Ik had hier wel iets meer spice in willen zien of een tweede deel, dat mag ook, haha!
Waardering: **** 

Icebreaker – Hannah Grace
Ik vroeg op Instagram naar een echt goede boekentip en Sofie kwam met Icebreaker. Dit boek stond al een tijdje op mijn TBR en door haar aansporen heb ik ‘m uiteindelijk gekocht (en direct gelezen). Deze was heel erg leuk! Geen fantastisch-nieuwe-favoriet-leuk, maar wel echt enorm vermakelijk. Ook was het sommige stukken een stuk serieuzer dan ik had verwacht, dus dat is altijd goed. Dus ik ben heel blij dat ik deze heb gelezen! Ik denk dat ik binnenkort nog wel een instareview ga delen 😉
Waardering: **** 

Kim Jiyoung, geboren in 1982 – Cho Nam-Joo
Dit jaar doe ik mee aan de #12booksby12friends challenge en ik kreeg Kim Jiyoung, geboren in 1982 getipt van Marieke. Deze vond ik heel tof, omdat Zuid-Korea op onze planning voor onze wereldreis stond (en waar we as we speak zijn). Ik heb dit boek gelezen op de vlucht naar Seoul en ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Het verhaal val Jiyoung staat heel goed op papier, maar ik werd er tegelijkertijd zo kwaad en verdrietig om. Wat natuurlijk goed is (want hallo: niet elk boek kan emoties in je opwekken), maar ik bleef er tegelijkertijd ook niet met hele positieve gevoelens mee zitten. Daarnaast vond ik het de eerste dagen in Seoul ook moeilijk om neutraal naar mensen te kijken, met dit boek in mijn achterhoofd, haha.
Waardering: ***,5

De hulp – Freida McFadden
Mijn eerste thriller (als je Het penthouse niet meerekent) van deze reis! Ik ben niet teleurgesteld, maar ik vond ‘m wel heel erg vergelijkbaar met Verity (De Waarheid) van Colleen Hoover. Als je dat boek hebt gelezen, dan heb je tijdens het lezen waarschijnlijk wel een idee waar het heen gaat. Ik vond ‘m dus tof, maar niet enorm spectaculair. Maar het is zeker geen slechte thriller en als je fan bent van psychologische thrillers is dit boek echt iets voor jou!
Waardering: **** 

Doublepucked – Lauren Blakely
Een boek van Lauren Blakely met twee mannen en een vrouw? Count me in! En deze was tof! Vond ik het stiekem een beetje jammer dat er geen M/M actie was? Ja, maar alsnog was dit boek echt een feestje. Vooral het revenge gedeelte vond ik echt heerlijk!
Waardering: **** 

Pinnen in Mongolië – Liesbeth Rasker
In het kader van #leesuiteigenkast (heel fijn dat een aantal boeken die in mijn kast ongelezen liggen te verstoffen ook via Kobo Plus te lezen zijn) en aangezien ik het wel toepasselijk om een reisboek te lezen, las ik afgelopen week Pinnen in Mongolië. Dit boek was met vlagen heel vermakelijk en met vlagen ook enorm veroordelend en irritant. De verhalen en reisongemakken zijn leuk om te lezen, maar dat hele ‘Je moet met een backpack reizen’ kwam me op een gegeven moment echt de neus uit. Blij dat ik ‘m gelezen heb (maar grotendeels omdat ik dan weer een boek uit eigen kast kan wegstrepen #oeps).
Waardering: *** 

Drake – Sawyer Bennett
Ik heb een aantal nieuwsbrieven die ik krijg waarbij ik elke maand een gratis Engels ebook krijg opgestuurd. Vaak zet ik dat ebook dan wel op mijn ereader, maar lees ik ze vervolgens nooit. Met Drake was dat anders. De flaptekst klonk tof en ik had wel zin in een fijn, speels verhaal tussendoor. En deze was heel fijn! Heerlijk dat beide personages lekker sterk in hun schoenen staan én allebei (multi)miljonair zijn. Hele fijne read!
Waardering: **** 

Unbreak me- Reese Rivers
Lees ik nog wel iets anders dan why choose? Eh, als het even kan niet? :p Deze was helaas niet heel tof. Ik vond ‘m heel lief en er zit goed veel drama in, maar hallo, waar was mijn spice? Ik hou van een goed verhaal, maar why choose lees ik toch wel voornamelijk om de spice. En dat ontbrak echt teveel. Zonde!
Waardering: *** 

De kleuren van magie – V.E. Schwab
Het laatste boek van dit overzichtje en eentje die ik gisteren heb uitgelezen. Dit is ook eentje in het kader van #leesuiteigenkast en deze was tof! Geen idee waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik deze heb opgepakt, maar loved it! Moeilijk om weg te leggen én een heel verslavend verhaal. Ik kan niet wachten op het vervolg!
Waardering: ****,5 

Zo, 14 boeken schoon aan de haak haha! Mijn favorieten zijn De kleuren van magie, Icebreaker en Torn Apart. 

Heb jij al een van deze boeken gelezen? 

Liefs,
Marleen 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik snap je gevoelens bij Kim Jiyoung heel goed! Het boek maakte mij inderdaad ook boos, maar maakte ook een grote indruk op me.

    Wat lees je trouwens heerlijk veel op reis! Leuk om zo mee te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.