Middernachtsfeest – Sarah Spinz

Ik heb misschien en stiekem een beetje een verslaving aan alle mooie uitgaven van Boekerij. Of het nu de hardcovers zijn of bijvoorbeeld deze mooie paperback van Middernachtsfeest, eigenlijk wil ik ze allemaal gewoon in de kast hebben.Voor onze reis was ik niet toegekomen om Middernachtsfeest, het eerste deel in de Dunbridge Academy-serie, te kopen. Lucky me, want het boek kwam in mei beschikbaar via Kobo Plus. Vandaag lees je mijn recensie.

Emma kon haar geluk niet op toen ze werd aangenomen op Dunbridge Academy, een exclusieve kostschool vlak bij de Schotse hoofdstad Edinburgh. Tussen deze eeuwenoude muren hebben haar ouders elkaar ooit ontmoet, en nu hoopt Emma er antwoord te vinden op de vraag waarom haar vader jaren geleden spoorloos uit haar leven is verdwenen. Daarbij kan ze geen afleiding gebruiken, maar het verraderlijke Dunbridge blijkt twee gezichten te hebben. Overdag zitten alle studenten diep over hun in leer gebonden boeken gebogen, maar tijdens de geheime middernachtsfeesten en nachtelijke uitstapjes door de oude gangen komt een andere kant van de academie naar boven. Een kant waar intrige en macht de boventoon voeren, en waar klassenoudste Henry de scepter zwaait. Kan Emma het hoofd koel houden in deze slangenkuil?

Oké, ik ben een klein beetje blij dat ik deze niet heb gekocht als paperback. Want ik vond ‘m echt tegenvallen. Maar niet vanaf het begin. Toen ik begon vond ik de schrijfstijl heel vlot en vloog ik door de eerste 15-20% van het boek. Maar vervolgens gebeurt er eigenlijk niets meer. Het verhaal wordt na het begin eigenlijk gewoon heel erg saai en langdradig. Ik had gehoopt dat dit boek een beetje in de sfeer was van Maxton Hall College, maar dat was echt compleet niet het geval.

Emma ontmoet Henry op het vliegveld en Henry is echt een lieverd. En aan de ene kant is het heel verfrissend dat de mannelijke hoofdpersoon een doetje en schatje is, maar tegelijkertijd zorgt een bad boy in dit soort boeken vaak toch wel voor extra leesplezier en drama. Daarnaast is iedereen verder ook vet aardig en lief. Allemaal leuk en aardig en absoluut origineel, maar hallo: we lezen dit soort boeken toch voor de drama? Hoe leuk Emma en Henry ook samen zijn, het is gewoon saai.

De drama die uiteindelijk volgt paste voor mij ook niet bij het verhaal. Tuurlijk, het is goed uitgewerkt, maar het is niet de drama die bij een dergelijk verhaal past. Gosh, ik ben echt een beetje een Negative Nancy aan het worden, maar dit boek was het gewoon echt niet voor mij. Compleet zonde, want de sfeer zit er wel lekker in. Hoewel de flaptekst en de titel andere dingen beloven, zit de sfeer van de kostschool er wel lekker in. De rest ontbrak alleen, helaas.

Ik ben best opgelucht dat ik dit boek niet heb gekocht haha en ‘m lekker via Kobo Plus kon lezen. Dit was compleet niet mijn cup of tea en ik denk dat ik het vervolg ook lekker links laat liggen. Maar ik ben wel benieuwd wat jij ervan vindt!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Middernachtsfeest ♥ Auteur: Sarah Spinz ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 368 ♥ ISBN: 9789402320589 ♥ Waardering: **,5

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.