Reading Challenge 2019 – Update #1

De eerste drie maanden van 2019 zijn voorbij en ik heb weer een aantal mooie boeken gelezen. Ik loop gigantisch voor en heb vooral heel divers gelezen. Vandaag deel ik in deze update hoe mijn challenges verloopt, kijk je mee? 

Het aantal gelezen boeken so far
Oké, ik kan met recht zeggen dat mijn leesjaar echt vliegend van start is gegaan. Tot nu toe heb ik 46 boeken gelezen in 2019 (op het moment van schrijven, 4 dagen geleden). Maart steeg hier echt ver bovenuit met 24 gelezen boeken, haha. Ik had echt niet verwacht dat ik tot nu toe al zoveel zou hebben lezen. Ik ben sinds 3 weken vier dagen per week aan het werk en daarvoor zit ik dagelijks 2,5 uur in de trein (yay, leestijd) en daarnaast heb ik ook echt heel veel zin in lezen gehad. Ik zat in een heerlijke leesflow en ging maar door!

Volgens Goodreads loop ik op dit moment 16 boeken voor op mijn challenge van 130 boeken. Je weet natuurlijk nooit hoe de rest van het jaar gaat lopen, maar ik ben niet zo bang dat ik ‘m niet ga halen, haha.

Uit eigen kast?
Hoewel het geen echte challenge is voor mij dit jaar is het natuurlijk altijd wel fijn om wat meer uit eigen kast te lezen. Zo las ik Het Rosie effectZee van verlangen en Taal voor de leuk. Twee van deze stonden al een hele tijd in mijn kast, dus ik ben heel blij dat ik ze heb af kunnen vinken. Ik hoop daarnaast de komende maanden weer een paar boeken uit de kast te pakken. Ik merkte vooral dat ik meer naar mijn e-reader greep (ook door veel Engelse boeken), dus hopelijk vind ik de komende tijd daar meer balans in. 

Engels
Ik schreef in dit artikel al dat ik meer Engels wilde lezen en ik kan je vertellen: dat heb ik gedaan! Ik las maar liefst 21 Engelse titels, dus bijna de helft! Ik heb zoveel fijne boeken gelezen. Ik moet wel zeggen dat 10 van die 21 delen van de Lingerie-serie van Penelope Sky waren. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen, haha!

Mijn favorieten
Van die 46 boeken heb ik heel veel boeken 3 of 4 sterren gegeven. Slechts een aantal kregen de volle vijf sterren opgeplakt. In onderstaande top 5 (in willekeurige volgorde, behalve de eerste) staan mijn favorieten van het eerste kwartaal van 2019.

Mijn belofte aan jou – Colleen Hoover
De fout – Elle Kennedy
The Hating Game – Sally Thorne
Wat als dit het is – Becky Albertalli & Adam Silvera 
De jongen met twee namen – Maggie Harcourt

Wat was dit een fijne update om te schrijven, haha. Ik ga heerlijk en ik hoop die flow nog heel lang vast te houden. Over drie maanden volgt hier uiteraard weer een nieuwe update. Mocht je ondertussen benieuwd zijn wat ik lees, dan kun je mij ook volgen op Goodreads of Instagram (waar ik elk gelezen boek deel in Instastories).

Hoe gaat het met jouw reading challenge? Loop je een beetje lekker op schema?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.