De jongen met twee namen – Maggie Harcourt

Ik lees de laatste tijd steeds minder YA, maar alsnog stonden er een aantal boeken op mijn lijstje die dit voorjaar gingen verschijnen. De jongen met twee namen stond bovenaan en ik maakte een dansje voor de brievenbus toen dit boek binnenkwam. Ik ben dol op de contemporary boeken van Young & Awesome en hoopte dat deze goed in het rijtje zou passen. Vandaag lees je of De jongen met twee namen een aanrader is!

Verliefd op de auteur van je nieuwe lievelingsboek… Samen met haar vader organiseert Lexi boekenconferenties. Vele weekenden brengt ze door in hotels en ze maakt er vrienden voor het leven. Dan leest ze een boek dat haar wereld op zijn kop zet. Wat doe je als achter het pseudoniem van je favoriete auteur die ene arrogante jongen schuilgaat? Wanneer is hij Haydn Swift en wanneer is hij Aidan Green? En op wie van de twee is Lexi verliefd aan het worden?

Yes, yes, YES! Wat een fijne read is dit! Ik heb zo ontzettend genoten en vind het stiekem heel erg jammer dat ik het boek uit heb. Van te voren had ik gehoopt dat het boek lief en schattig zou zijn en het is echt alles wat ik er van had verwacht en gehoopt, misschien zelfs wel meer. Ik had wel verwacht dat Aidan/Haydn wat arroganter en minder likeable zou zijn, maar hij is juist ontzettend leuk! Gelijk van het eerste moment dat je hem leert kennen is hij echt the perfect book boyfriend! Mag ik er eentje voor mezelf?

Dat boek dat alles was waar ik naar verlangde, waar ik op de een of andere manier in wilde wegkruipen en voor de rest van mijn leven in wilde blijven wonen. 

Het verhaal draait vooral om Lexi en hoe ze langzaam steeds meer voor Aidan begint te vallen, maar daarnaast spelen de relaties met haar vrienden en haar ouders ook een grote rol. Vooral de vriendschappen zijn zo levensecht dat ze bijna van het papier afspatten. Ze maken ruzie, ergeren zich aan elkaar, maar kunnen vooral ontzettend goed op elkaar bouwen en dat heeft de auteur echt heel goed op papier weten te zetten. Maar het mooiste om te lezen vond ik de mooie, maar langzame manier waarop Lexi steeds meer naar Aidan toetrekt en hoe onzeker ze hierover is. Alle emoties die ze hierbij voelt komen aan bod en juist die soms mindere kanten (bijvoorbeeld jaloezie) maken Lexi nog echter. Yes, heel erg goed gedaan!

Het probleem is dat ik hem niet ken – niet echt. Ik ken deeltjes van hem, dat wel – zoals het deel van hem dat zijn boek heeft geschreven. Maar dan blijft er nog zoveel van hem over wat ik níét ken. Haydn, Aidan… dezelfde persoon, maar zo anders.

De jongen met twee namen speelt zich voornamelijk af tijdens conferenties rondom films en boeken. Afgezien van Yalfest (en dat is niet eens echt een conferentie) ben ik nog nooit naar zoiets geweest, dus het was allemaal nieuw. Omdat het allemaal in een slechts één hotel afspeelt blijft het verhaal ook klein en lief. Voor een aantal weekenden per jaar bestaat Lexi’s leven enkel uit dat hotel en de conferentie en wordt alles daardoor opgeslokt. Tijdens het lezen ervaar je diezelfde sfeer die er zo mooi is verweven. Je maakt tijdens het lezen onderdeel van het drukke weekend en dat zorgt ervoor dat je het liefst zelf een klembord erbij pakt. 😉

Yes, ik ben zo blij dat ik De jongen met twee namen heb mogen lezen! Het boek is alles wat ik ervan had verwacht en meer. Dikke vette aanrader!

Lees jij graag de contemporary YA’s van Young & Awesome?

Liefs,
Marleen

Titel: De jongen met twee namen ♥ Auteur: Maggie Harcourt ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 348 ♥ ISBN: 9789025876739 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Y&A! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Ik heb de auteur reeds mogen ontmoeten, + een handtekening gescoord maar het boek las ik nog steeds niet. Dringend eens tijd voor maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.