Een lijstje met mijn favoriete auteurs

Als mensen mij vragen wie mijn favoriete auteur is, antwoord ik eigenlijk altijd standaard met Jojo Moyes. Mijn favoriet aller tijden Voor jou is geschreven door deze dame, maar haar andere titels halen eigenlijk niet mijn top 10. Dat zorgde ervoor dat ik eens goed ging nadenken over mijn favoriete auteurs, mensen voor wie ik gelijk naar de (online) winkel zou rennen en die ik gelijk bij binnenkomst lees. De uitkomst? Onderstaand lijstje!

Colleen Hoover
Op de gedeelde eerste plek staat Colleen Hoover. Al haar vertaalde boeken heb ik verslonden en ik kon het zelfs niet laten om een nog niet vertaalde titel te lezen (Too late). Mijn ultieme favoriet is Nooit meer, maar Onvoorwaardelijk en Uitzonderlijk zijn ook echte toppers. Op 12 maart verschijnt CoHo’s nieuwste titel Mijn belofte aan jou en mijn handen beginnen nu al te kriebelen! Mocht je nog niets van deze auteur hebben gelezen kan ik je Nooit meer en Onvoorwaardelijk aanbevelen om mee te beginnen!

Christina Lauren
Ik schreef al dat Colleen op de gedeelde eerste plek staat en zij deelt deze plek met het schrijversduo’s Christina Lauren. Ik heb nog geen enkel boek van deze dames (pseudoniem voor Christina Hobbs en Lauren Billings) dat is tegengevallen. Intussen schrijven ze al in drie verschillende genres, namelijk erotische fictie, Young adults en echte fijne feelgoods. Mijn kennismaking met Christina Lauren was jaren geleden met Ondenkbaar, het eerste deel in de Stouter serieDeze dames zijn voor mij de ultieme favoriet als het gaat om steamy scènes, maar romantiek is ook iets wat ze ijzersterk neer kunnen zetten. Met Mijn versie van jou hebben ze een belangrijke, emotionele en vooral diverse YA neergezet (must read!) en inmiddels is het derde ultieme romantische boek verschenen.

Mijn tips voor ‘beginnende Christina Lauren’-lezers? Als je graag erotische fictie leest is de Stouter-reeks (met 7 delen, yay) echt iets voor jou. Mijn versie van jou moet iedereen eigenlijk gelezen hebben en mijn favo van de nieuwste reeks? Ik ben je niet vergetenUltiem genieten!

Jennifer L. Armentrout
Net als Colleen Hoover lees ik eigenlijk alle boeken van Jennifer L. Armentrout gelijk op het moment van verschijning. Eigenlijk alle boeken van Zomer & Keuning belanden gelijk op mijn TBR. Niet alle boeken van Armentrout zijn ultieme favorieten, maar deze dame krijgt het wel (bijna) altijd voor elkaar om mij nieuwsgierig te maken en tijdens het lezen ook helemaal hooked aan het verhaal te krijgen. Inmiddels zijn er 15 vertaalde titels van Armentrout vertaald bij Zomer & Keuning en de 16e verschijnt in april. Het leuke aan Armentrout is dat er zoveel verschillende subgenres zijn verschenen. Zo heeft ze een spannende NA geschreven met Een tweede kans, YA-fans kunnen hun hart ophalen met de fantasy-serie Lux en voor wat meer steamy momenten is de Wacht op mij-serie echt fantastisch (mijn favorieten? Wacht op mij en Kies voor mij). 

Wendy Brokers
Van Nederlandse bodem is Wendy Brokers echt mijn favoriete auteur. Ik kwam vorig jaar toevallig met haar werk in aanmerking en – toegegeven – in eerste instantie had ik niet zo’n hoge verwachtingen van haar debuut Geluk bij een ongeluk. Echter blies dit boek mij echt mijn sokken en heb ik so far al haar boeken verslonden. Ook Wendy zoekt het in verschillende genres op en heeft inmiddels twee fijne feelgoods, maar ook een ijzersterke YA (De laatste halte) op haar naam staan. Gelukkig voor mij (en voor haar andere fans) verschijnen er dit jaar als het goed is nog twee boeken van haar, dus nog genoeg te lezen als je nog geen kennis heb gemaakt met Wendy Brokers (doen hoor!). Ik kan echt geen keuze maken tussen mijn favoriet, dus lees ze gewoon allemaal!

Charlotte de Monchy
Een andere auteur die ook altijd op mijn instant-buy-lijstje staat is Charlotte de Monchy. Inmiddels is haar 4e roman begin deze maand verschenen en haar boeken zo heerlijk en enorm feelgood! Fun fact: toen haar eerste roman was verschenen wist ik niet eens dat het om een Nederlandse auteur ging! Als je fan bent van fijne feelgoods in een romantisch setting, grappige personages en natuurlijk een happy (maar geen overdreven) happy ending? Lees dan zeker de boeken van Charlotte!

Jojo Moyes
Hoewel ze misschien niet mijn ultieme favoriet is, mag mevrouw Moyes natuurlijk niet ontbreken. Mijn verzameling maar haar boeken is compleet in mijn kast (yay) en ik heb ze bijna allemaal gelezen. Uiteraard is Voor jou mijn ultieme favoriet, maar Voor mijPortret van een vrouw en Vier plus één zijn ook echte aanraders! Die laatste twee titels zijn hier nog niet gerecenseerd, maar het is mijn doel om deze binnenkort (kan ook zomaar volgend jaar worden) te herlezen en dan natuurlijk te recenseren. Op dit moment moet je het dus nog maar even op mijn woord geloven. 😉

Elle Kennedy/Erin Watt
Als laatste is Elle Kennedy echt een auteur waar ik maanden naar uit kan kijken. Inmiddels zijn er twee boeken van deze dame in het Nederlands verschenen (De Deal en De fout), maar is ze ook een van de twee auteurs die schrijft onder het pseudoniem Erin WattDaarnaast las ik ook een aantal boeken van haar in het Engels, namelijk Him, Us en Hotter than ever en ik kijk er zo naar uit om nog meer (Engelse) titels van haar te ontdekken!

Je ziet het al, mijn favoriete auteurs zijn allemaal feelgoodauteurs! Altijd fijn om in een fijne FG te verdwijnen!

Wie is jouw favoriete auteur?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Dit lijstje had echt van mij kunnen zijn! Stipt op één Colleen Hoover, maar sinds kort staan schrijfsters als Christina Lauren, Jennifer L. Armentrout en Wendy Brokers er ook in. Zelf zou ik Dani Atkins nog toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.