Mijn versie van jou – Christina Lauren

Er zijn auteurs waarvan je altijd – zonder dat je de flaptekst hoeft te lezen – een nieuw boek oppakt. Christina Lauren is zo’n auteur voor mij en hoewel ze met Mijn versie van jou een andere genre zijn ingeslagen dan andere titels die ik van deze twee schrijfsters heb gelezen, wist ik gewoon dat ik deze roman moest lezen. Ik was dan ook een heel gelukkige boekenwurm toen ik het boek als recensie-exemplaar mocht ontvangen. In een hangmat in Mexico las ik deze YA en vandaag lees je mijn recensie!

Tanner Scott is drie jaar geleden met zijn familie verhuisd van Californië naar Provo in Utah vanwege het werk van zijn moeder. De meeste mensen in Provo zijn streng gelovig, dus in overleg met zijn familie komt de biseksuele Tanner niet openlijk voor zijn geaardheid uit. Als hij zijn diploma heeft, wil hij gaan studeren aan een universiteit buiten het religieuze Utah.

In zijn laatste semester komt hij met zijn beste vriendin Autumn in een speciale werkgroep van meneer Fujita waarin alle leerlingen een boek moeten schrijven. Bij de eerste bijeenkomst wordt bekend dat de klas dit jaar ook advies krijgt van Sebastian Brother, die vorig jaar meedeed aan deze werkgroep en wiens boek binnenkort wordt uitgegeven. Sebastian is de zoon van bisschop en erg geliefd in Provo.

Tanner heeft vier maanden om een boek te schrijven. Dat lijkt hem een makkie. Maar nog voor zijn eerste zin op papier staat, is hij stapelverliefd op Sebastian…

Wauw, wat is dit een fantastisch boek! Het is zo mooi en liefdevol, maar tegelijk ook zo rauw en puur, echt heel erg tof. Ik heb nog niet heel erg veel boeken gelezen die gaan om een homoseksuele liefde en heb dus ook niet veel vergelijkingsmateriaal, maar wat een sterk verhaal hebben deze twee dames neergezet. Eigenlijk is dit boek helemaal niet zo goed omdat het zo’n bijzonder of apart verhaal vertelt. Het verhaal is juist heel normaal, want het hoort ook gewoon normaal te zijn. Twee heerlijke mensen die verliefd op elkaar worden. Het boek is juist zo bijzonder door hoe het door de auteurs op papier is gezet. Tussen elke regel door lees je de liefde en de hoop van Tanner en Sebastian en met elke pagina wordt je hart iets groter. Met elke pagina voel je steeds meer betrokken en groeit de liefde voor deze twee jongens.

Ondanks dat je het verhaal grotendeels vanuit Tanners perspectief leest, begrijp je Sebastian ook zo ontzettend goed. De auteurs hebben de struggles rondom geaardheid maar ook rondom het geloof zo sterk neergezet dat je beide personages begrijpt en steunt. Beide jongens zijn aan de ene kant heel erg verschillend, maar juist aan de andere kant lijken ze ook heel erg op elkaar. Ondanks dat beide familie heel anders op hun geaardheid reageert, worstelen ze allebei met dezelfde dingen. Ik vind het heel erg knap hoe Christina Lauren dit op papier heeft weten te zetten.

Aan de ene kant vond ik het een minpuntje en aan de kant vond ik het ook heel erg sterk: er wordt bijna niets uitdrukkelijk gezegd. Bijna alles moet je tussen de regels doorlezen. Ik ben juist van deze auteurs verwend dat ze bijvoorbeeld erotische scènes heel erg goed op papier zetten. Aan de ene kant mag het in Mijn versie van jou soms best iets uitdrukkelijker, aan de andere kant is het juist fijn dat je elke regel moet lezen om het hele verhaal helemaal te leren kennen. Nee, je wilt juist elke letter in je opnemen en nooit meer vergeten.

Mijn versie van jou is een absolute aanrader en een van mijn favorieten in romans met diversiteit. Met dit boek hebben de auteurs laten zien dat ze naast erotische boeken ook een pure, rauwe en vooral emotionele YA neer kunnen zetten. Ik heb Sebastian en Tanner in ieder geval in mijn hart gesloten en zodra jij dit boek leest ga jij dat ook doen!

Had jij al eens van dit boek gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: Mijn versie van jou ♥ Auteur: Christina Lauren ♥ Uitgeverij: Uitgeverij Q
Aantal pagina’s: 304 ♥ ISBN: 9789021409665 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen in ruil voor een recensie, dankjewel! 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.