Mijn favoriete ‘regenboog’ boeken

Vorige week zaterdag kleurde Amsterdam (en ook een beetje de rest van Nederland) in alle kleuren van de regenboog. Het was weer tijd voor de Pride en als je de foto’s hebt gezien was het weer een feestje. Aangezien ik heel erg goed ben met actualiteiten (not so much) verschijnt ruim een week later mijn bijdrage aan de regenboog, gewoon omdat het kan. Ik zet mijn favoriete ‘regenboog’ boeken voor je op een rijtje.

Him – Elle Kennedy & Sarina Bowen
Een van mijn ultieme favorieten in dit genre en een boek dat ik niet anders dan met 5 sterren kon beoordelen is Him van Elle Kennedy. Deze NA/erotische roman beschrijft het verhaal hoe twee mannen langzaam verliefd op elkaar worden. Je wordt compleet meegetrokken in de ontdekkingsreis naar elkaar, hun eigen seksualiteit en hoe hun liefde past in de wereld om hen heen. Van te voren was ik heel erg nieuwsgierig hoe een expliciete roman rondom twee mannen zou zijn en ik ben echt zo niet teleurgesteld! Him is nu al een van mijn favorieten van dit jaar en ik kan dit boek echt aan iedereen aanraden. Ja, het is expliciet en je krijgt een heel erg uitgebreid kijkje hoe het er tussen de lakens aan toe gaat, maar wauw, het is gewoon zo ongelofelijk goed! Ik heb zo’n vermoeden dat dit boek nooit vertaald gaat worden (zo, zo jammer), maar als je een keer een Engels boek wilt lezen, laat het dan deze zijn.
Hier kun je het e-book bestellen via Bol.com

Mijn versie van jou – Christina Lauren
Een andere favoriet die ook iedereen moet lezen is Mijn versie van jou van Christina Lauren. Ik was vooral de erotische romans van deze auteurs gewend, maar een lieve, schattige en vooral belangrijke YA schrijven kun je ook absoluut aan deze dames overlaten. In Mijn versie van jou draait om Tanner en Sebastian, twee jongens die leven in een klein stadje in de VS waar de mensen streng gelovig zijn. Tanner houdt zijn biseksualiteit geheim, maar kan zijn gevoelens niet compleet negeren als hij verliefd wordt op de zoon van dominee. Wat ontzettend sterk is in dit boek is de zoektocht naar jezelf en naar elkaar, maar ook hoe het geloof uitgebreid is beschreven zonder op een enkel moment veroordelend over te komen. Yes, ook een absolute must read!
Hier kun je het boek bestellen via Bol.com.

Mijn recensie van Mijn versie van jou lees je hier. 

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli
Het überschattige boek dat dit jaar ook in de bioscopen te zien was mag natuurlijk niet missen in dit regenboogrijtje! Love, Simon, de verfilming van Simon vs. de 
verwachtingen tegen de rest van de wereld is een fantastische boekverfilming en ook absoluut het kijken waard. Simon was voor mij volgens mij het eerste boek waarbij diversiteit zo aanwezig was en ik vind het fantastisch. Het verhaal rondom Simon Spier met zijn liefde voor oreo’s en Blue is lief en schattig, maar drukt je tegelijkertijd ook met je neus op de feiten dat homoseksualiteit nog steeds niet altijd geaccepteerd is. Becky laat zien dat het hartstikke normaal is (wat het natuurlijk ook is), zonder dat het er veel te dik opligt. Mocht je dit boek nog niet hebben gelezen en/of de film nog niet hebben gezien: lezen en kijken die hap!
Hier kun je het boek bestellen via Bol.com.

Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera
Als laatste wil ik nog graag een boek toevoegen aan dit lijstje waarbij de diversiteit er helemaal niet dik opligt, maar waar het er gewoon is. Zoals het hoort, toch? In Op het einde gaan ze allebei dood (Ja, inderdaad, de titel verklapt het einde) krijgen Mateo en Rufus allebei na middernacht een telefoontje dat hun laatste dag is aangebroken. Ze ontmoeten elkaar en besluiten hun laatste dag samen door te brengen. Op het einde gaan ze allebei dood is geen standaard liefdesverhaal, maar een verhaal over twee nieuwe vrienden die hun allerlaatste dag meemaken en hoe ze daar mee omgaan. Dat ze – net als de lezer – van elkaar gaan houden is eigenlijk maar een logische stap die het verhaal ontzettend mooi afmaakt. Bereid je wel voor op tranen!
Hier kun je het boek bestellen via Bol.com.

Mijn recensie van Op het einde gaan ze allebei dood lees je hier.

Vier fantastische boeken die ik je echt van harte kan aanbevelen. Welke boeken zou jij nog graag willen lezen? Heb jij nog een regenboogtip?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.