Buren met benefits – Lisette Jonkman

Heel erg goed nieuws voor de ebook-lezers onder ons: Nederlandse koningin van de echte feelgoodboeken heeft drie boeken geschreven (in een hele korte periode, doet ze gewoon even) met de personages uit haar Verkikkerd-reeks. Het eerste deel verscheen op 1 augustus en deel 2 en deel 3 verschijnen op 1 oktober en 1 december. Helaas is het boek – vooralsnog – enkel als ebook te lezen, maar zal de complete e-bookreeks wel onderdeel zijn van het Kobo-plus abonnement. Uiteraard – als fan van Lisette – las ik het boek bijna gelijk bij verschijning en vandaag lees je mijn recensie!

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?
Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.
Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Wauw, ik weet niet hoe ze het voor elkaar heeft gekregen om in zo’n korte periode zo’n tof verhaal neer te pennen, maar Buren met benefits was wederom een fantastisch staaltje schrijfwerk. Precies zoals we van Lisette Jonkman gewend zijn uit bijvoorbeeld Verkikkerd en Verslingerd (wist je dat begin 2019 het derde deel zal verschijnen?) heeft ook dit verhaal een hele vlotte schrijfstijl en schiet je door het verhaal heen. Het boek was voor mij veel te snel uit in ieder geval. In het begin moest ik er een heel klein beetje inkomen qua personages, want het was al weer een hele tijd geleden dat ik Verkikkerd en Verslingerd las, maar voor ik het wist was het weer heel erg vertrouwd om samen met de studenten door Enschede heen te struinen.

In haar vorige romans schuwde ze hete momenten tussen hoofdpersonages niet, maar echt steamy werd het allemaal niet. Nou, met Buren met benefits heeft ze laten zien dat ze ook absoluut hele sterke erotische scènes op papier kan zetten. Af en toe geplaatste hilarische benamingen voor bepaalde lichaamsdelen, zorgen ervoor dat je begrijpt dat het voor een auteur niet altijd gemakkelijk is om zulke expliciete momenten te beschrijven, maar hilarisch is het absoluut. Lisette zal Lisette niet zijn om ook hier humor in te verwerken. Lisette weet de erotische spanning goed op te bouwen en ik ben heel erg benieuwd hoe de vervolgdelen gaan worden.

Buren met benefits is een spin-off van haar Verkikkerd-serie en speelt natuurlijk ook af rond de Universiteit van Twente. Waar Verkikkerd en Verslingerd vooral op de campus afspelen, speelt Onbreekbaar zich vooral af in het centrum van Enschede. Het studentenleven (absoluut niet te verwarren met het studieleven, haha!) komt uitgebreid aan bod en ik kan niet anders zeggen dan dat het leek alsof je echt met de studenten om tafel zit. Uitdrukkingen en benamingen die over tafel vlogen klinken levensecht en was soms zelfs bijna iets teveel van het goede, zover dat kan.

Yes, she did it again and I loved it! Lisette Jonkman heeft wederom een heerlijke feelgood geschreven en ik kan echt niet wachten op de vervolgdelen (zo’n einde kan echt niet, hoor!). Met een perfecte combinatie tussen steamy momenten tussen Ferdi en Abby, het echte studentenleven in Enschede en een extra kijk rondom het verhaal van Verkikkerd is dit gewoon een ebook die de fans echt moeten lezen.

Heb jij al eens een boek van Lisette Jonkman gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Buren met benefits ♥ Auteur: Lisette Jonkman ♥ Uitgeverij: Luitingh Sijthoff (i.s.m. Kobo Originals)
Aantal pagina’s: 244 ♥ ISBN: 7252080195487 ♥ Waardering: ****
Let op: Dit boek is enkel als e-book te lezen, maar wel als onderdeel van het abonnement van Kobo Plus. De eerste maand is gratis. 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.